Group Financial Controller till Tyréns

Group Financial Controller till Tyréns

Vill du jobba på ett företag med stort samhällsengagemang? Tyréns utvecklas, växer och söker nu en Group Financial Controller till sitt huvudkontor på Söder. Vi söker dig som vill jobba i en bred internationell tjänst i nära samarbete med koncernredovisningschefen.

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har 3 000 medarbetare och verksamhet i Sverige, England, Estland, Litauen, Polen och Bulgarien. Tyréns är stiftelseägt och vår ägandeform gör det möjligt för oss att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. Vi drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor.

Vi erbjuder

Finans har en tydlig plats i Tyrénskoncernen med en tydlig vision. Vi ser till att leverera på mål och utvecklas i marknadens framkant. Du får chansen att lära dig mycket och få kunskaper som definitivt gör dig redo för en vidare karriär inom finans. Du kommer jobba nära både koncernledning och styrelse. Vi jobbar mycket affärsorienterat och du får chansen att komma in i en dynamiskt växande bransch. Du behöver varken vara en fullfjädrad koncernredovisnings- eller Financial controller när du kommer till Tyréns. Viktigast är din motivation för rollen, kapacitet och förmåga att utvecklas tillsammans med duktiga kollegor. Du kommer ha mycket erfarna, drivna, kompetenta och hjälpsamma bollplank inom denna tjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Koncernrapportering månadsvis, kvartal och år
  • Uppföljning och säkerställning av korrekt rapportering av intäkter och kostnader
  • Avstämningar koncernredovisning
  • Behjälplig med Årsredovisningen
  • Utveckla IFRS 16 inom Tyrénskoncernen
  • Utveckling och stöd av koncernrapporteringssystemet
Du kommer ingå i Group Finance och rapportera till Koncernredovisningschefen. Group Finance ligger under koncernens CFO och utgörs av ett litet men engagerat och ambitiöst Team med stor erfarenhet som delar upp arbetet mellan sig och arbetar målorienterat. Därför ser vi gärna att du är prestigelös och motiveras av att stundtals jobba brett inom Finance.

I rollen som Group Financial Controller kommer du ha mycket internationell kontakt vilket ställer krav på att du har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift samt har lätt för att kommunicera.

Din bakgrund

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi och ca 2-4 års erfarenhet av redovisning eller revision. Har du erfarenhet av operativ koncernredovisning eller granskning av koncerner är det meriterande. Erfarenhet av IFRS ser vi också som positivt. Vi ser gärna att du är en van användare av Excel.

Personliga Egenskaper

Vi söker dig som jobbar självständigt samtidigt som du trivs i en grupp. Du är noggrann och strukturerad, har en hög arbetsmoral och är lösningsfokuserad. Du bör vara prestigelös, flexibel och driven samt tar egna initiativ till förbättringar. Vi ser även att du har en positiv inställning och sprider härlig energi omkring dig. Du är analytiskt stark och kan själv kvalitetssäkra resultatet av ditt arbete.

Du har en social förmåga, trivs med utåtriktade kontakter och att arbeta i team. Som person är du resultatinriktad och effektiv och motiveras av att leverera med hög kvalitet och i tid. Du kan driva arbetet och frågor inom ditt ansvarsområde framåt på ett självständigt sätt. Du får gärna ha ett intresse av digitala verktyg och motiveras av att utveckla och effektivisera ditt arbete.

Ansökan

I denna rekrytering har Tyréns valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eric Brobeck på 076 647 16 04. Vi gör urval och intervjuar löpande.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel:Group Financial Controller till Tyréns
Mer info
Kontaktperson Eric Brobeck
Telefon 076 647 16 04
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 juli 2021 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.