Group Financial Controller till Hemsö

Group Financial Controller till Hemsö

Vill du jobba hos Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter? Hemsö fortsätter att växa och söker nu en systemansvarig Group Financial Controller. Vi söker dig som vill kombinera ditt intresse för både koncernredovisning och systemfrågor i en föränderlig och internationell miljö.

Tillsammans med Koncernredovisningsansvarig kommer du att delta i konsolideringen av Hemsö koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Kvartalsvis delta i upprättandet av koncernbokslut samt avstämningar, rapporter och analyser i enlighet med IFRS-standards.
  • Säkerställa kvalitet samt genomföra analys av inrapporterat material från koncernens svenska och utländska dotterbolag.
  • Medansvar för upprättande av delårsrapport och årsredovisning för koncernen
  • Framtagande av underlag till externa rapporter, styrelserapportering samt interna rapporter till Finansavdelning och Business Control
  • Delta i revisionsprocessen
  • Medansvar vid integration av bolags- och fastighetstransaktioner i koncernredovisning och rapportering.
  • Övergripande systemansvarig för koncernens ekonomisystem för utländska dotterbolag i Tyskland och Finland
Rollen som systemansvarig innefattar ansvar för användarstöd tillsammans med super users i dotterbolagen, att beskriva och dokumentera rutiner för underhåll av system, liksom att fånga upp och prioritera behov av ändringar och utveckling av funktionalitet. Vidare innebär det att ha kontakter med systemleverantör, samordna förändringsaktiviteter och utvecklingsfrågor och ansvara för att användarna har relevant utbildning.

Din bakgrund

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi och ca 2-4 års erfarenhet av redovisning eller revision. Har du erfarenhet av operativ koncernredovisning eller granskning av koncerner eller fastighetsbolag i rollen som revisor är det meriterande. Erfarenhet av IFRS ser vi också som positivt.

Då rollen innebär ett systemansvar och att driva systemfrågor i koncernen tillsammans med våra dotterbolag är ditt systemintresse av stor vikt. Har du tidigare erfarenhet av konsolideringssystem och NAV/MS Dynamics 365 BC är det meriterande.

Den nära kontakten med våra dotterbolag gör engelska till en förutsättning och finska och tyska till en fördel men inget krav.

Personliga egenskaper

Vi söker dig med en stark social förmåga, som trivs med utåtriktade kontakter och att arbeta i team.

Som person är du resultatinriktad och effektiv och motiveras av att leverera med hög kvalitet och i tid.

Du kan driva arbetet och frågor inom ditt ansvarsområde framåt på ett självständigt sätt. För att passa i rollen bör du trivas i föränderlig miljö och vilja vidareutvecklas kontinuerligt tillsammans med Hemsö.

Vi erbjuder

Vi vill erbjuda dig möjligheten till god karriärutveckling! Du behöver varken vara en fullfjädrad koncernredovisnings- eller systemansvarig när du kommer till Hemsö. Viktigast är din motivation för rollen, kapacitet och förmåga att utvecklas tillsammans med duktiga kollegor. Du kommer ha kompetenta och hjälpsamma bollplank inom både koncernredovisning och systemfrågor vid din sida.

Medarbetarna är viktiga för ett framgångsrikt Hemsö. Vi arbetar systematiskt med att attrahera och utveckla medarbetare för att vi ska ha rätt kompetens över tid. Hemsö blev som enda företag i fastighetsbranschen utsedd till ett av Sveriges bästa karriärföretag 2021 och har även fått utmärkelsen tidigare år.

Hemsö har kontor i trevliga lokaler vid Humlegården i centrala Stockholm.

Om Hemsö

Hemsö är Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till 62,2 miljarder kronor. Hemsö har sedan mars 2015 kreditbetyg A- från Standard & Poor´s och sedan mars 2021 kreditbetyg A+ från Fitch Ratings. Mer information på www.hemso.se

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Hemsö med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914 om du har några frågor.
Mer info
Kontaktperson Sara Borgeström
Telefon 070 471 59 14
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 juni 2021 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.