Group Accountant till Husqvarna

Group Accountant till Husqvarna

Om företaget

Husqvarna Group är en global ledande tillverkare av produkter och innovativa lösningar för skogs-, park och trädgårdsvård. Produkterna inkluderar motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och åkgräsklippare. Koncernen är också den europeiska ledaren inom trädgårdsbevattningsprodukter och en global ledare inom skärutrustning och diamantverktyg för bygg- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs under varumärken som Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via återförsäljare och återförsäljare till konsumenter och proffs i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2021 uppgick till 47 miljarder kronor och koncernen har ca 13 000 anställda i 40 länder. Läs mer på www.husqvarnagroup.com.

Om tjänsten

Är du prestigelös, strukturerad och vill ingå i ett team med målsättningen att leverera den högsta kvalitén i koncernrapporteringen? Är du en person som har ett genuint intresse för redovisning och IFRS-frågor samt drivs av att kontinuerligt förbättra- och effektivisera processer? Då kan det här vara rätt möjlighet för dig!

Vår koncernekonomiorganisation utgörs av Business Financial Planning, Internal Control, Treasury, Tax, Group Accounting, Internal Audit, Investor Relations & Communication och Office management.

Som Group Accountant ingår du i Husqvarna's Group Accounting team. Group Accounting ansvarar för att konsolidera Husqvarna Groups finansiella rapportering samt stödja dotterbolagen i redovisningsfrågor och i olika projekt såsom förvärv och olika förbättringsprojekt. Koncernen består av ca 100 dotterbolag i 40 länder. Du kommer att arbeta i nära samarbete med 4 kollegor och rapporterar direkt till chefen för Group Accounting.

Dina huvudsakliga uppgifter innefattar;
 • Konsolidering av Husqvarna Groups finansiella rapportering
 • Upprättande av årsredovisning, delårsrapporter och ledningsuppdateringar
 • Att hålla dig uppdaterad, agera sakkunnig samt rådgivande i IFRS-frågor
 • Implementering av nya IFRS-standarder
 • Stötta ekonomipersonal i våra dotterbolag och divisionscontrollers i rapporterings- och redovisningsfrågor
 • Att driva och vara delaktig i olika utvecklings- och förbättringsprojekt löpande
 • Innehållshantering och förbättringar av koncernredovisningsmanualen
 • Interna utbildningar med syfte att säkerställa att verksamheten följer fastställda principer, manualer och föreskrifter
 • Ekonomistyrning och analys
Vad Husqvarna erbjuder dig
 • Möjligheten att få driva utveckling i en global organisation där medarbetare utmanar varandra genom att våga testa nya vägar
 • Att du får fortsätta utvecklas inom koncernredovisning
 • Frihet under ansvar
 • En chans att få vara med och påverka genom att bidra med nya perspektiv för att att säkerställa att Husqvarna förblir ett djärvt och progressivt företag där vi lär oss av varandra och växer tillsammans
 • Bra kollegor på ett trivsamt och flexibelt kontor med ett attraktivt läge i centrala Stockholm
På Husqvarna brinner vi för vårt arbete, är stolta över vår historia och är nyfikna på framtiden. Det råder en vänlig, internationell och öppen miljö där våra olikheter är våra styrkor. Det viktigaste är att vi har roligt tillsammans!

Din bakgrund

Du har en universitetsexamen med ekonomisk inriktning samt minst fem års erfarenhet från revision och/eller från liknande roller på internationella företag. Du har mycket goda kunskaper inom IFRS-regelverket som du gärna delar med dig av till andra. Vidare så har du utmärkta kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Om du har tidigare erfarenhet av förvärv och koncenkonsolideringssystem (Husqvarna arbetar i systemet AARO) så är det meriterande.

Som person är du serviceminded, kommunikativ och trivs i en roll med många kontaktytor på olika nivåer inom organisationen. Du är proaktiv med ett analytiskt förhållningssätt och har lätt för att anpassa dig till förändring. Vidare så är du en jordnära person som är bra på att samarbeta med andra. Du uppskattar en arbetsroll där du får växla mellan rutinuppgifter och varierande uppgifter samt är bra på att prioritera.

Ansökan

I denna rekrytering har Husqvarna valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Kontaktperson Karin Van Egeraat
Telefon 070-4715908
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 nov 2022 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.