Fondadministratör till Cliens Kapitalförvaltning

Fondadministratör till Cliens Kapitalförvaltning

Om tjänsten

Du kommer att ha en central roll inom administrationen och blir en del av ett kompetent och erfaret administrationsteam där samarbete är en självklarhet. Har du ett genuint intresse av administration, förståelse för regelefterlevnad och riskfrågor och tror dig passa in i en prestigelös miljö där alla hjälps åt finns det goda möjligheter att växa med Cliens och trivas i en stimulerande arbetsroll.

Du tillhör ett team på åtta medarbetare och rapporterar till Head of Administration. Som senior medarbetare kommer du även att agera stöd åt mer juniora kollegor.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innebära:
  • Myndighetsrapportering
  • Upprätta årsrapporter, faktablad och informationsbroschyrer för fonderna
  • Månadsrapportering till kund
  • Utföra risk- och compliancerelaterade kontrollaktiviteter
  • Hantering av corporate actions
  • Upplägg av finansiella instrument
  • Administration av fondandelsaffärer
  • Daglig kurssättning och NAV-beräkning
  • Utredningar, statistik och adhoc-frågor/-rapporter
  • Delta i projekt som administrationen driver
Rollen innefattar externa kontakter med tex depåbanker, institutionella kunder, tjänsteleverantörer och revisorer. Som fondadministratör ställs du ofta inför nya frågor, projekt och regelverk etc vilket gör att vi söker en nyfiken och analytisk person som gillar problemlösning!

Administrationen inom Cliens värderas högt internt och har också fått högsta betyg i externa undersökningar. Kulturen inom bolaget kännetecknas av tydligt kundfokus, högt i tak och en öppenhet mellan kapitalförvaltningens olika avdelningar. Du kommer få arbeta i en dynamisk verksamhet i nära kontakt med förvaltningen.

Lämplig bakgrund

Vi söker en person med bred erfarenhet inom fondadministration och lämpliga akademiska meriter. Du bör ha flerårig erfarenhet av fondadministration. Vi ser gärna att du arbetat "ax till limpa" inom ett fondbolag - från NAV-kurssättning till myndighetsrapportering. Du kan även ha flerårig erfarenhet från revision av fondbolag och vara nyfiken på att ta steget över till andra sidan. Erfarenhet från förvaringsinstitut med kompetens inom ovanstående områden är också en intressant bakgrund.

Arbetet sker i Fonda, Secura och Bloomberg - erfarenhet från dessa system är meriterande och goda kunskaper i Excel är en förutsättning.

Personliga egenskaper

Vi söker en trygg person med integritet. För att trivas hos oss bör du också vara prestigelös, ödmjuk och bra på att samarbeta. Det är viktigt att kunna ställa upp för andra och kunna administrera både med enklare och mer komplexa arbetsuppgifter. Att du är nyfiken och analytisk som person med en god problemlösningsförmåga värdesätter vi också. Du vågar prova nya saker och driver självständigt ditt arbete framåt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Cliens med SJR. Skicka in Din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Du söker tjänsten via www.sjr.se . Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström, 070-4715914.

Om Cliens

Cliens Kapitalförvaltning är ett partnerägt och fristående fondbolag vars målsättning är att erbjuda investerare långsiktigt god avkastning. Våra förvaltare är specialister på den Nordiska aktie- och räntemarknaden och vår verksamhet består av diskretionär kapitalförvaltning och fondförvaltning. Majoriteten av kunderna är institutionella, exempelvis pensionsstiftelser, regioner/landsting, kommuner, kyrkliga organisationer och fackförbund.

Läs gärna mer om Cliens på www.cliens.se/.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 feb (26 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.