Financial controller

Financial controller

Detta är rollen för dig som söker ett spännande uppdrag i en systemorienterad och utvecklande roll på ett spännande finansbolag i framkant. Vi söker en Financial controller med gedigen erfarenhet från redovisning, kreditanalys och rapportering.

SJR söker nu en Financial controller till vår kund där det finns spännande projekt på bordet. Du kommer att få komma in i en öppen och härlig miljö och bidra med din kompetens och energi.

Du kommer att tillhöra vår kunds Finance-avdelning som ansvarar för redovisning, kapitalfrågor, likviditets- och fundingfrågor samt rapportering till moderbolag och myndigheter. Utöver det arbetar avdelningen även mycket nära vår kunds övriga enheter med uppföljning, analys och stöd.

Som Financial controller/Credit Analyst kommer du bland annat ansvara för vår kunds rapportering och analys. Du kommer att ha en central roll i att bidra till månads- kvartals och årsbokslut samt upprättande av bokföringsunderlag för kreditförluster och reserveringsförändringar. Du kommer också att vara ansvarig för att ta fram underlag till undersökningar från Finansinspektionen som rör vår kunds kreditprocess och kreditgivning.

Vår kund är ett ganska litet bolag, så rollen innebär att du dagligen samarbetar med kollegor på andra avdelningar.


Dina arbetsuppgifter:

 • Analys av kreditportfölj och kreditrisker
 • Rapportering och bokslut
 • Ta fram underlag för förlustbokningar
 • Ta fram underlag för rapportering och uppföljning
 • Ta fram underlag inför styrelsemöten och ledningsrapportering.
 • Förbättra och effektivisera rutiner
Om dig
 • Relevant akademisk utbildning
 • God analytisk förmåga
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Redovisningskunnig
 • Erfarenhet av kreditanalys är meriterande
Som person är du noggrann och analytisk och gillar att jobba strukturerat och mot tighta deadlines. Du är kommunikativ, social och trivs på ett lite mindre bolag med många kontaktytor och en dynamisk kultur. Du får gärna vara en lösningsorienterad "doer" som trivs i en miljö där du själv får påverka och skapa rutiner för ditt arbetssätt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef Emma Hultberg på 0766471641. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-05-30.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Konsult hos SJR

Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.


SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget Ogunsen AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB och WES AB.


För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.