Financial Controller till stort och expansivt bolag i söderort

Financial Controller till stort och expansivt bolag i söderort

Vi på SJR rekryterar nu en Financial Controller till vår kund med kontor i söderort.

Tjänsten är på heltid (100%) med sex månaders initial provanställning innan tjänsten övergår i en tillsvidareanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Rollen har sin bas på kundens kontor i Västberga, Stockholm, men dem tillämpar en hybrid arbetsvardag med möjligheter till hemmakontor.

Om tjänsten

Vår kund befinner sig i en expansiv och föränderlig fas som ställer nya och högre krav på den interna kontrollen och ekonomistyrningen. De nya förutsättningarna ger stora möjligheter för dig att vara med vid framtagandet och implementeringen av framtida legala struktur/styrmodell.

Avdelningen du kommer tillhöra ansvarar för den ekonomiska styr- och uppföljningsmodellen i Sverige, Danmark och Finland. Vid din sida finner du sex drivna kollegor inom business controlling och redovisning. Vår arbetsvardag präglas av utveckling med högt i tak, stor tilltro till individens förmåga och spännande satsningsområden. I rollen rapporterar du till Controllerchefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Vara högst drivande i månadsbokslut, rapportering och prognosarbete för bolagen i Sverige, Danmark och Finland
  • Stötta verksamheten med beslutsunderlag och fungera som intern affärspartner till ledningsgrupper inom produktion, tjänsteutveckling och försäljning.
  • Agera avdelningens ansikte utåt i frågor kopplade till masterdata, finansiell konsolidering och rapporteringsverktyg.
  • Delta i upprättandet av nya legala bolag och sätta styrningsmodeller för internhandel.
  • Legal rapportering och dokumentation i förhållande till transfer pricing och IFRS16-rapportering.
  • Stötta faktureringsarbetet med processer kopplad till kontering
Vem är du?

Vi söker dig som har en Magisterexamen eller motsvarande inom ekonomi eller industriell ekonomi samt 2-3 års arbetslivserfarenhet inom Business- eller Financial Controlling. Har du tidigare erfarenhet från bolag inom revision- och redovisningssektorn är det ett stort plus.

Vi förutsätter att du har en god förståelse för redovisningens grunder och har erfarenhet av att arbeta i stora affärssystem. Vidare förutsätter vi att du har djupgående kunskaper inom datahantering i Excel och kan orientera dig i olika typer av BI-verktyg. Rollen kräver att du ohindrat kan kommunicera på svenska i såväl tal som skrift.

Som person är du analytiskt lagd och du bildar dig ofta en god förståelse för helheten. Rollen är bokföringstung, vilket förutsätter att du har ett starkt förhållande till struktur.

Din pedagogiska fallenhet gör att du kan förklara komplex information på ett förståeligt sätt. Vi ser gärna att du är en driven, nyfiken, prestigelös och förändringsbenägen person som trivs i en händelserik miljö där du är med och påverkar. Vår organisationen är platt och snabbrörlig, vilket passar dig som tycker om att ta egna initiativ och finner det naturligt att kommunicera på alla nivåer i företaget.

Genom att ta ansvar, spela för laget och ständigt vilja mer, jobbar vi på Bring hårt för att göra vardagen enklare och världen mindre för våra kunder. Det är det som präglar oss i vårt dagliga arbete och vår arbetskultur.

Ansökan

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-12-14. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 jan 2023 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.