Financial Controller till försäkringsbolag

Financial Controller till försäkringsbolag

Till vår kund som är ett större försäkringsbolag söker vi nu en interim konsult som är en erfaren Financial Controller med intresse och erfarenhet av koncernredovisning. Uppdraget är med start i slutet av april/början av maj fram till sista oktober.

Om jobbet

I rollen som Financial Controller ansvarar du för löpande rapportering och utveckling av processerna i koncernrapporteringssystemet Cognos. I rollen ingår att leda rapporteringen och stödja inrapporterande enheter i rapporteringen för bokslut, finansiell rapportering och myndighetsrapportering. För att kunna göra det krävs god kunskap i koncernredovisning och koncernrapporteringsverktyg, gärna erfarenhet av systemet Cognos. Erfarenhet av finansiell rapportering är meriterande.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett par års erfarenhet av koncernredovisning och koncernrapportering i större koncern. Meriterande också om du har tidigare erfarenhet från finans- eller försäkringsbranschen och därmed en god förståelse för finansiella produkter och redovisning i finansiella bolag.
För att trivas i rollen behöver du vara en person med sinne för både detaljer och helhet. Du är prestigelös och ansvarstagande. Du sätter en ära i att lämna ifrån dig kvalitet inom utsatt tid - och att ta arbetsuppgifter i mål. Även då du jobbar bra självständigt trivs du i samarbete med andra och bidrar med ditt utåtriktade sätt till den goda stämningen.

Så ansöker du
Låter detta intressant? Skicka gärna in din ansökan omgående då vi arbetar med löpande urval. Har du några frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta Marie Bergsman på 08-407 55 55

Konsult hos SJR

Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.


Om företaget

SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 juni 2019 (44 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.