Financial Controller till Group Financial Control på ASSA ABLOY

Financial Controller till Group Financial Control på ASSA ABLOY

ASSA ABLOY är världsledande inom accesslösningar. Koncernen har 49 000 anställda och en omsättning på 8,9 miljarder euro. Koncernen är ledande inom områden som effektiva dörrlösningar, säkra identiteter och entréautomatik. ASSA ABLOYs innovationer möjliggör trygg, säker och bekväm access till fysiska och digitala platser. Varje dag hjälper vi miljardtals människor att uppleva en öppnare värld

Om tjänsten
ASSA ABLOY söker en Financial Controller till sitt Group Financial Control-team. Du blir del av ett litet team om tre personer och jobbar direkt under chefen för Group Financial Control. Du och de andra i teamet har en viktig roll i samarbetet med alla Financial Controllers på olika avdelningar runtom i världen och som stöd till olika Group Center-funktioner.

Group Financial Control ansvarar för:
  • verksamhetsrapportering och uppföljning på gruppnivå.
  • prognostisering och budget på gruppnivå.
  • ta fram månads, kvartals- och årsvisa rapporter för Group Management.
  • interna proformredovisningar för gruppen till följd av förvärv och strukturella förändringar.
  • säkerställa att rapporteringsstrukturen är aktuell och korrekt i rapporteringssystemet.
  • ad hoc-analyser för Group Management och andra gruppfunktioner.
  • olika projekt inom Group Financial Controls ansvarsområde.
Du kommer att arbeta från ASSA ABLOY:s Group Center på Klarabergsviadukten 90 i Stockholm.

Vad krävs för rollen?

Du är civilekonom eller motsvarande och har 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet från en liknande roll. Du har god analytisk förmåga och gärna erfarenhet av att arbeta med grupprapporteringssystem och Business Intelligence-verktyg. Vi söker dig som är pragmatisk, har en fallenhet för kommunikation och samarbetar väl med andra teammedlemmar. Du måste vara flytande i engelska.

För att lyckas som Financial Controller behöver du vara strukturerad, analytisk och serviceinriktad. Dessutom krävs ett genuint intresse för affärer och en önskan att förbättra och utveckla dina yrkeskunskaper.

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar ASSA ABLOY med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Therese Kraft på 08-407 55 14.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Financial Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 dec 2020 (52 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.