Första AP-fonden söker Back Office-chef

Första AP-fonden söker Back Office-chef

Första AP-fonden är en av buffertfonderna i det allmänna pensionssystemet och förvaltade vid årsskiftet 2019 ett kapital på 366 miljarder kronor. Första AP-fondens uppdrag är att, med väl avvägda finansiella risker, uppnå högsta möjliga avkastning på fondens tillgångar och därmed långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar ålderspension för nuvarande och framtida pensionärer. Fonden har en global inriktning med placeringar i aktier, obligationer, alternativa tillgångar, räntor och valutor. Tillgångarna förvaltas såväl internt som genom externa förvaltare.

Om tjänsten

Första AP-fondens Back Office-team består av fyra personer som ansvarar för administrationen av en bred tillgångsportfölj fördelad på aktier, räntebärande värdepapper, fastigheter, infrastruktur, riskkapitalfonder och hedgefonder. Ansvaret innefattar bland annat hantering av affärstransaktioner och avstämningar samt kontakter med depåbanker och clearinghus.

Nu söker vi en utvecklingsorienterad chef för Back Office som vill driva gruppens arbete framåt. Fortsatt digitalisering och automatisering av processer och rutiner liksom utveckling av användandet av kapitalförvaltningssystemet Simcorp Dimension är några prioriterade områden och är initiativ som kommer innebära ett nära samarbete med Systemförvaltning och andra enheter inom fonden.

Samtidigt är en viktig del av din roll att stötta ditt team i det operativa arbetet, motivera till kompetensutveckling och kontinuerligt vårda ett gott arbetsklimat i enlighet med AP1:s värderingar.

Som Back Office-chef kommer du att delta i många interna förbättringsprojekt och vara fondens representant i samverkansgruppen för Back Office med övriga AP-fonder. Du håller dig också uppdaterad om och implementerar externa regelverk kopplade till området.

Din bakgrund

Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi eller annat relevant område. Du har minst sju års erfarenhet från en roll inom Back/Middle Office eller Operations från Kapitalförvaltning/Fondbolag/Bank varav minst tre år i ledande befattning. Du har en bred erfarenhet av operativ hantering av finansiella instrument.

Du har en god förmåga att strukturera, prioritera, förankra och driva frågor samt leda i förändring. Du är utvecklingsorienterad med mycket god samarbetsförmåga. I rollen ingår att kommunicera med många olika intressenter vilket ställer krav på att vara en god och engagerad kommunikatör.

Vi erbjuder en tjänst där du får möjligheten att utvecklas i din ledarroll och stort utrymme att tillsammans med kunniga kollegor vidareutveckla arbetet inom en avancerad portföljförvaltningsorganisation.

Ansökan

I denna rekrytering har Första AP-fonden valt att samarbeta med SJR. Intervjuer och urval påbörjas 17 augusti. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914 alt på sara.borgestrom@sjr.se.

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot din ansökan via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Back Office-chef
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.