Erfaren Business Controller till expansiva Billogram

Erfaren Business Controller till expansiva Billogram

Är du en erfaren Business Controller som lockas av möjligheten att få en spännande roll i ett mindre och expansivt tillväxtbolag? Trivs du i en dynamisk miljö där du arbetar tillsammans med stolta och engagerade kollegor? Då kan det vara dig Billogram söker till sitt kontor centralt beläget i Stockholm.

Billogram går mot strömmen och gör sitt bästa resultat någonsin 2020 och behöver nu förstärka ekonomiteamet med en erfaren Business Controller. Vi söker dig som vill vara med på Billograms fortsatta resa!

Om tjänsten

Som Business Controller kommer du att äga företagets finansiella verksamhetsstyrningsprocess och vara en viktig affärspartner inom bolaget. Rollen är en ny tjänst som du är med och formar tillsammans med CFO som du även rapporterar till. Kort och gott kommer du i denna roll att ansvara för att generera snabb och korrekt rapportering, analys och uppföljning till ledning och fungerar som ett stöd till hela verksamheten i strävan att nå strategiska mål. Som Business Controller får du en mycket affärsnära och viktig roll i Billograms fortsatta expansion och utveckling. Ekonomifunktionen består idag utav CFO, en redovisningsansvarig och en redovisningsekonom.

Huvudsakliga ansvarsområden
  • Planera, sammanställa, analysera och rapportera budget, prognos samt mer fristående rapporter till företagsledning
  • Intäkts- och kostnadsanalyser
  • Uppföljning av resultat, marginaler mm samt ge förslag till åtgärder
  • Utveckling av månatliga rapporteringspaketet
  • Marknads- och konkurrentanalys
  • Stödja och supportera verksamheten i olika ekonomiska frågeställningar
  • Utveckla och förbättra rutiner och processer inom controlling
Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med minst 5 års dokumenterad erfarenhet som Business Controller. Du har erfarenhet av att arbeta i en komplex och föränderlig företagsmiljö som ställer krav på flexibilitet och förmåga att driva förbättringsarbete. Rollen kräver goda systemkunskaper samt mycket goda kunskaper i Excel. Du är flytande i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du är driven och affärsinriktad samt har en tydlig vilja att förändra, utveckla och förbättra. Du är analytisk, noggrann och strukturerad samt motiveras av att leverera hög kvalitet. Vidare är du en person som trivs att arbeta verksamhetsnära och du har en mycket god förmåga att förklara ekonomi och nyckeltal på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Om bolaget
På Billogram har vi tagit oss an uppgiften att revolutionera ett område där få andra sett potentialen, nämligen faktureringen. För företag vars kunder betalar återkommande eller abonnerar, så är "hur man tar betalt" avgörande för ens affär, men också för relationen till kunderna. Genom att ersätta en föråldrad pappersfaktura med ett interaktivt format, smart teknologi och automation, så erbjuder Billogram intelligentare fakturering som gynnar både företag och deras kunder. Läs gärna mer om hur det är att arbeta på Billogram på deras karriärsida - Career.billogram.com

Ansökan
I denna rekrytering har Billogram valt att samarbeta med SJR. Urval och intervjuer sker löpandemså vänta inte med din ansökan. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på therese.kraft@sjr.se

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot din ansökan via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Business Controller
Mer info
Kontaktperson Therese Kraft
Telefon 076 879 9195
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.