Ekonomichef till CtrlPrint AB

Ekonomichef till CtrlPrint ABOm företaget

CtrlPrint är den ledande samarbetstjänsten för produktion av formgivna finansiella rapporter så som årsredovisningar, delårsrapporter, hållbarhetsrapporter samt prospekt. Tjänsten är mjukvarubaserad och levereras som en SaaS tjänst. De över 600 kunderna är till största del börsnoterade företag, bland kunderna återfinns också statliga myndigheter och organisationer. Kunderna finns till största del inom EU med koncentration runt våra kontor i Stockholm, London och Helsingfors. Vi har också ett stort antal kunder i Australien, Hongkong och Singapore. CtrlPrint grundades 2001 och har idag ca 25 medarbetare och är under kraftig tillväxt.

Om tjänsten

Vill du vara med på en tillväxtresa där du blir en viktig kugge och där du kommer att få bidra proaktivt till bolagets fortsatta utveckling och framgång? Är du dessutom utvecklingsdriven och är bra på att sätta strukturer samt kan bidra till att utveckla- och effektivisera våra administrativa rutiner och processer. Då kan detta vara tjänsten för dig!

Vi söker en ekonomichef som ska ta helhetsansvaret för ekonomifunktionen på CtrlPrint och där du blir ansvarig för tre verksamhetsdrivande bolag och två ägarbolag. Två av de verksamhetsdrivande bolagen har ekonomifunktionen outsourcad lokalt. Tjänsten är en bred och varierad roll där du förväntas arbeta såväl högt som lågt. Till din hjälp kommer du att ha en redovisningsekonom och du rapporterar direkt till bolagets VD.

I tjänsten kommer du huvudsakligen att ansvara för:
 • Övergripande ansvar för ekonomifunktionen, både operativt och strategiskt
 • Ekonomisk rapportering till VD och styrelse
 • Månadsbokslut
 • Årsbokslut, inklusive koncernbokslut
 • Uppföljning och genomförande av budgetprocessen
 • Likviditetsbudget
 • Ansvara för skatt- och momsdeklarationer
 • Löpande redovisning samt fakturering
 • Analys- och uppföljning av kostnader och intäkter
 • Identifiera förbättringsmöjligheter och arbete med effektivisering och digitalisering av processer
 • Ansvarig för hantering av valutaflöden
 • Resor till regionerna där företaget har kontor förekommer
Tjänsten är placerad centralt i Stockholm.

Din bakgrund

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande samt har några års erfarenhet från en liknande roll som ekonomiansvarig/ekonomichef i mindre bolag. Det är meriterande om du har internationell erfarenhet. Du är en van systemanvändare och har mycket goda kunskaper i Microsoft Excel. Eftersom vi verkar i en internationell miljö och kommer att expandera bolaget i andra länder, så är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Om du behärskar andra språk utöver det så är det en fördel.

Som person trivs du i en föränderlig miljö som präglas av tillväxt och entreprenörsanda samt är självgående, prestigelös och strukturerad. Det är också viktigt att du är analytisk och utvecklingsdriven ur ett administrativt och processdrivet perspektiv samt bidrar aktivt med förbättringsförslag. Du har också förmågan att tänka proaktivt i takt med att företaget växer.

Ansökan

I denna rekrytering har CtrlPrint valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-02-20.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Ekonomichef
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 11 apr 2020 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.