Ekonomichef till CityAkuten i Praktikertjänst AB

Ekonomichef till CityAkuten i Praktikertjänst ABOm CityAkuten i Praktikertjänst AB

CityAkuten är ett privat bolag som ägs av Praktikertjänst. Idag bedriver vi vård inom en mängd olika områden och på flera olika orter; Stockholms city, Solna, Upplands Väsby, Uppsala och Göteborg. Vi är totalt 520 anställda som alla hjälps åt att ge bästa tänkbara vård till våra patienter och kunder.

CityAkuten bedriver husläkarmottagning, närakuter, vaccinations- och resemedicinskt center, försäkringsmottagning och tandakut. Vi har även specialistläkare inom astma och allergi, ortopedi, invärtesmedicin, kirurgi och öron-näsa-hals. I Solna har vi Närakuten Barn. Från att ha varit en liten mottagning har CityAkuten växt och blivit stor. Ändå har vi inte glömt bort det vi lärde oss redan från början - att all bra vård är personlig. Att det fungerar visar sig inte minst i våra kundundersökningar - vi har väldigt nöjda patienter!

CityAkuten i Praktikertjänst AB söker nu en ekonomichef. Som ekonomichef leder du det ekonomiska arbetet genom planering, styrning och uppföljning för att maximera företagets ekonomiska lönsamhet och utveckling. CityAkuten sitter i centralt belägna kontorslokaler i Stockholm. CityAkuten befinner sig i en spännande utvecklingsfas, och som ekonomichef blir du en viktig del i detta arbete.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som ekonomichef
  • Personalledning för ekonomiavdelningens medarbetare
  • Ansvar för att den löpande redovisningen, månads- och årsbokslut samt övrig finansiell rapportering håller hög kvalitet samt är i enlighet med gällande regelverk och lagstiftning
  • Moms, skatt och deklaration
  • Årsredovisning
  • Likviditetsplanering
  • Budgetering & prognostisering
  • Ekonomistyrning samt stöd till verksamheten i finansiella frågor
  • Utveckling av rutiner och processer
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med inriktning mot redovisning eller ekonomistyrning. Du är trygg inom redovisningsområdets samtliga delar. Erfarenhet från vårdbranschen och/eller revisionsbranschen är meriterande. Rollen kräver att du har minst 5 års erfarenhet som ekonomichef med personalansvar företrädesvis från ett medelstort- till stort bolag. För att lyckas i rollen som ekonomichef behöver du också ha goda systemkunskaper samt mycket goda kunskaper i Excel. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du lösningsorienterad, analytisk, ansvarstagande och pedagogisk. Du är mycket kvalitetsmedveten och noggrann samt har en prestigelös inställning. Du har en coachande ledarstil och drivs och motiveras av att utveckla såväl medarbetare som rutiner och processer. För att lyckas i rollen behöver du också vara serviceinriktad och social samt tycka om att arbeta mot många kontaktytor i organisationen.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar CityAkuten i Praktikertjänst AB med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se.Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Karin Van Egeraat på telnr: 070-4715908. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 juli (24 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.