Ekonomichef till Bengt Dahlgren Stockholm AB

Ekonomichef till Bengt Dahlgren Stockholm AB

Om tjänsten

I tjänsten som Ekonomichef på Bengt Dahlgren så planerar, leder och samordnar du den övergripande och den dagliga ekonomiska verksamheten både legalt och operativt. Du ansvarar för att upprätta budget samt för redovisning och bokslut samt kontrollerar att verksamhetens resurser används på ett effektivt sätt. Du utformar riktlinjer, följer upp och utvärderar verksamheten mot uppsatta ekonomiska mål. Redovisar resultat och rapporterar till ledningen. Vidare så upprättar du årsbokslut och årsredovisning för bolagen i Stockholmskoncernen. I tjänsten ingår personalansvar för två medarbetare på ekonomiavdelningen, du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD och ledningsgruppen. I rollen ingår också att kontinuerligt förbättra och utveckla processer och rutiner avseende intern och legal redovisning och rapportering.

Dina ansvarsområden i tjänsten innefattar:
 • Ansvara för att ekonomisystemet vad avser utveckling, insamling och tolkning av data
 • Ansvara för tolkning och insamling av data som beslutsunderlag till styrelse och ledning i bolaget
 • Ansvara för lönsamhetsuppföljning och för löpande prognos & budget-framtagning
 • Ansvar för löpande uppföljning av effektiviteten i ekonomistyrningen, befogenhet att vidta nödvändiga förändringar
 • Ansvar för Resultat- & balansräkning, kassaflöde och annan finansiell information i månads- kvartals och årsbokslut. Ansvara för bokslut och årsredovisning för bolaget och rapportering till bolagsledning och styrelse
 • Ansvara för att vid behov göra utredningar och analyser
 • Bistå med utredningar i finansiella frågor
 • Att vara stödjande i ekonomifrågor till ledning och chefer
 • Ansvara för att upprättande av budget och prognos samt uppföljning och analys
 • Att möjliggöra snabb, enkel och relevant löpande rapportering
 • Ansvar för att redovisningen överensstämmer med lagar, god redovisningssed samt med Bengt Dahlgrens ekonomi anvisningar
 • Du förväntas även vara operativ och delta i den löpande redovisningen
Din bakgrund

Vi söker dig som är Civilekonom eller motsvarande och har minst 10 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete varav några år i en liknande position, företrädesvis i ett mindre/medelstort bolag. Vi ser gärna att du har erfarenhet från projektinriktad verksamhet, teknisk konsultverksamhet eller annan konsultverksamhet. Det är också viktigt att du har intresse och erfarenhet av att utveckla rutiner och processer och gärna varit involverad i projekt där det krävts både en pedagogisk ådra och "skinn på näsan". Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Goda kunskaper i engelska är meriterande.

Du har goda kunskaper i Excel och erfarenhet från något av de större ekonomisystemen samt Nordstedt bokslut och skatt. Erfarenhet av av Deltek/Macononmy ses som en merit. Det är viktig att du har ett systemintresse och har lätt för att sätta dig in i ekonomisystemen.

För att trivas i rollen som Ekonomichef skall du vara engagerad och brinner för utveckling av ekonomiprocesser samt av att få andra att växa i sina roller. Du är prestigelös och trivs med arbetsuppgifter som varierar från högt till lågt. Som person är du strukturerad, noggrann och mån om att leverera kvalitet i tid.

Som Ekonomichef har du ett ansvar i att skapa en god dialog med medarbetare och en förståelse för ekonomi i projekten vilket innebär att vi lägger stor vikt vid dina sociala egenskaper och din kommunikativa förmåga.

Om företaget

Bengt Dahlgren är ett av Sveriges största konsultföretag inom Installation, Brand & Risk Bygg & Fastighet och Energi & Miljö. Vi finns på 13 orter runt om i Sverige och hos oss blir du kollega med drygt 550 andra specialister. Tjänsten är placerad på Bengt Dahlgren Stockholm AB med 150 medarbetare fördelade på 3 bolag.

Vår kultur präglas av ett stort och varmt hjärta där utveckling sker genom samarbete, att dela med sig av kunskap och att våga prova. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet så hos oss sätter vi medarbetaren i fokus och satsar på varje individ med både teknisk och personlig utveckling. Vårt fokus på nöjda medarbetare har gjort att vi de 4 senaste åren blivit utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare bland teknikkonsulter och nu även blivit utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare 2018 alla kategorier i Universums årliga mätning.

Ansökan

I denna rekrytering har Bengt Dahlgren valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 9 juni 2019 (50 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.