Ekonomiassistent till Munters

Ekonomiassistent till Munters

Finance Services Sweden består idag av 12 medarbetare inklusive chef. I dessa 12 är det just nu 2 konsulter och ansvarar för att ta fram de svenska bolagens resultat på månadsbasis till Group Finance. De hanterar bl. a löpande ekonomifrågor, redovisning, leverantörs-/kundreskontra och underhåll av ekonomisystemen.

Du kommer att ingå i teamet som en del av gruppen inom leverantör/kund reskontra för att övriga teamet kan fokusera på implementering projekt och efter implementering blir arbetsuppgifter kring leverantör/ kundreskontra från dom övriga nordiska bolagen. Rollen rapporterar till Accounting Manager för Munters Europe AB. Det är flexibla arbetstider samt att du kan arbeta remote halva tiden om så önskas. Huvudkontoret sitter i Kista.

Arbetsuppgifter
I rollen som ekonomiassistent kommer du framförallt att arbeta med koncernintern fakturering, bank- och balansavstämningar samt leverantörsfakturahantering. Du får också agera support till övriga i ekonomiteamet samt vara behjälplig vid månads- och årsbokslut.

Det ingår även att:
  • sköta leverantörsbetalningar och fakturaflöden
  • kontakta leverantörer
  • uppdatera leverantörsregister
  • vara behjälplig vid implementeringsprojekt
  • kontering, fördelning av fakturor till attest, rätta fel som uppstår kring fakturorna
  • löpande bokföring
Din bakgrund
För att lyckas i rollen behöver du ta stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare ser vi gärna att du är serviceorienterad, flexibel och är van att arbeta självständigt. Du är en lagspelare som trivs ihop med andra människor och motiveras av att få ta ett stort eget ansvar och bidra med din kunskap till teamet.

Formella krav:
  • eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande
  • arbetslivserfarenhet av liknande roll
  • systemvana och goda kunskaper i Officepaketet, framförallt Excel
  • goda kunskaper i svenska och engelska
Om företaget
Munters är en global ledare inom energieffektiva och hållbara klimatlösningar. Genom innovativa teknologier skapar Munters det perfekta klimatet för krävande industriella applikationer, varav de största segmenten är livsmedel, läkemedel och lantbruk. Munters har utvecklat framtidens klimatlösningar sedan 1955 och är sedan 2017 noterat på Nasdaq Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering har Munters valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Ragnarsson på Sebastian.Ragnarsson@sjr.se. Urval och intervjuer kommer att ske från vecka 33. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 13 sept 2022 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.