Controller till MFEX

Controller till MFEX

Är du stark på excel och analys? Motiveras du av möjligheten att få arbeta i en miljö med en komplex verksamhet och frågeställningar? Då kan befattningen som Controller till MFEX Mutual Funds Exchange vara din nästa utmaning?

MFEX har en europeisk plattform för fonddistribution och är oberoende experter inom området. Bolaget är i en stark tillväxtfas och behöver nu utöka ekonomiavdelningen med en analytisk och driven controller.

Om rollen

Rollen som controller är en ny roll på MFEX. Fokus för denna roll är på bolagets intäkter. Du är van vid att samla data från olika datakällor, sammanställa den i excel samt därefter analysera och visualisera outputen. Som controller kommer du utöver analys även bland annat vara delaktig i beräkning och bokföring av intäkter, intern rapportering samt sammanställa månadsrapporteringen till styrelsen.

Du kommer tillhöra ett ekonomiteam som består utav 6 personer. Du rapporterar till Redovisningschefen och kommer sitta på MFEX kontor i centrala Stockholm.

MFEX kultur präglas av en entreprenörsanda.

Dina främsta arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Analys intäkter
  • Intäktsredovisning
  • Avstämningar
  • Månadsbokslut
  • Årsbokslut
  • Utredningsarbeten
  • Delaktig i utvecklingsprojekt
  • Styrelserapportering
  • Rapportering till FI
Din profil
Vi söker dig med relevant akademisk examen inom finans eller ekonomi med 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från en liknande roll. Vi kommer lägga stor vikt vid din analytiska förmåga och ser gärna att du är en mycket van användare av excel och har erfarenhet av att analysera och att jobba i ekonomisystem. System som används är Navision samt egenutvecklade system.

Det är ett plus om du har branscherfarenhet och vi söker dig som har arbetat i en internationell verksamhet och meriterande om du har erfarenhet och vana att arbeta med utländska dotterbolag.

Vi förväntar oss att du kan både svenska och engelska flytande i tal och skrift. För att passa i tjänsten och på MFEX är det viktigt att du är en positiv, lösningsorienterad, driven och en person med höga ambitioner.

För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar förändring, är nyfiken och har stark affärsförståelse, kan snabbt sätta in sig i komplexa frågeställningar. Du drivs av att arbeta mot mål, är orädd och tycker om utmaningar.

Om bolaget

MFEX, Mutual Funds Exchange är en europeisk plattform för fonddistribution och är oberoende experter inom området. Bolaget erbjuder banker och andra fonddistributörer tillgång till världens största fondutbud med handel, rabatter och fondinformation i de 800 fondbolag från 40 länder som finns representerade på plattformen. Fondbolag får tillgång till fler än 100 distributörer från 30 länder i huvudsak Västeuropa och Asien. MFEX är oberoende med full öppenhet mellan distributörer och fondbolag. Deras kunder inkluderar bland annat; KBC Bank, Société Générale, Keytrade Bank, Handelsbanken, Nordea, Carnegie, Pictet, Danske Bank, Citibank, Edmond de Rothschild och Bank of Singapore.

MFEX grundades 1999 och har huvudkontor i Stockholm, kontor i Paris, Genève, Luxemburg, Hongkong, Malaysia och Singapore. Det finns även ett utvecklingskontor i Umeå. Majoriteten av MFEX ägs sedan början på 2018 av Nordic Capital. www.mfex.se

Ansökan

I denna rekrytering har SJR valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft på 076-879 91 95. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-01-05.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 feb 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.