Controller till Group Financial Control på Assa Abloy

Controller till Group Financial Control på Assa Abloy

ASSA ABLOY är världsledande inom accesslösningar. Koncernen har 48 500 anställda och en omsättning på 8,2 miljarder euro. Koncernen är ledande inom områden som effektiva dörrlösningar, säkra identiteter och entréautomatik. ASSA ABLOYs innovationer möjliggör trygg, säker och bekväm access till fysiska och digitala platser. Varje dag hjälper vi miljardtals människor att uppleva en öppnare värld.

Om rollen

ASSA ABLOY behöver förstärka sitt team inom Group Financial Control med ytterligare en Controller. Du kommer ingå i ett mindre team om tre personer och rapporterar till Controllerchefen inom Group Financial Control. Tillsammans med kollegorna inom teamet kommer du att vara en viktig samarbetspartner till de olika divisionernas Controllers som är placerade runt om i världen samt supportera det olika koncerngemensamma funktionerna på Group center.

Ansvarsområden som Group Financial Control ansvarar för:
  • den operationella rapporteringen och uppföljning på koncernnivå
  • ansvariga för prognos och budgetrapportering på koncernnivå
  • ta fram månatliga, kvartalsvisa och årsvisa rapporter till Group management
  • ta fram månatliga försäljningsprognoser
  • koncernens interna pro-forma redovisningen i samband med förvärv och strukturella förändringar
  • säkerställa att rapporteringsstrukturen legalt och operationellt månatligen uppdateras korrekt i koncernrapporteringssystemet
  • ad-hoc analyser till Group management och andra koncernfunktioner
  • diverse projekt som ryms inom Group Financial Controls ansvarsområde
Du kommer att vara placerad på ASSA ABLOY´s Group Center som ligger centralt i nyligen renoverade lokaler på Klarabergsviadukten i Stockholm.

Om dig
Vi söker dig som är Civilekonom och har tre till fem års arbetslivserfarenhet, meriterande om du arbetat i en liknande befattning. Du har en mycket god förståelse för det ekonomiska flödet - från balansräkning till resultaträkning - och besitter en stark analytisk förmåga kring detta. Meriterande om du har erfarenhet av koncernredovisning och av att ha arbetat i något BI verktyg. Vi ser gärna att du har arbetat med månadsbokslut och självständigt genomfört avvikelseanalyser.

Du är generellt duktig på system och det är meriterande om du tidigare arbetat i koncernrapporteringssystem. Du behärskar Excel på en avancerad nivå och goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

För att lyckas i rollen som Controller ser vi att du är strukturerad och analytisk samt att du är serviceinriktad. Du har ett genuint affärsintresse och en vilja att ständigt utveckla och förbättra. Du är proaktiv och resultatorienterad i ditt sätt att arbeta samtidigt som din kommunikativa och pedagogiska förmåga är mycket god.

Välkommen med din ansökan

I denna rekrytering samarbetar ASSA ABLOY med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Therese Kraft på 08-407 55 14. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

#controller, financial controller, business controller, koncerncontroller

TITEL: Controller till Group Financial Control
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 juli 2019 (30 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.