Collateral Manager inom aktielån

Collateral Manager inom aktielån

Nu söker vi en medarbetare till Collateral Management som arbetar specifikt mot aktielån. Här får du en inblick i hur banken arbetar med att säkerställa och minimera kreditrisken. Rollen är en perfekt utmaning för dig som är i början av din karriär!

Du kommer att ingå i teamet för derivat och tillsammans med de övriga i teamet ansvarar du för det dagliga säkerställandet av bankens produkter. Du erbjuds en utmanande arbetsmiljö där du tillhör ett team på 6 personer som arbetar specifikt mot aktielån.

I ditt arbete kommer du att arbeta med att dagligen säkerställa kreditrisken hos bankens kunder, OTC-derivat, repor samt börshandlade derivat. Du kommer att hantera finansiella instrument samt riskerna som är kopplade till dessa. I tjänsten kommer du att ha många externa och interna kontakter i en internationell bankmiljö. Exempelvis har du kontakt med bankens kunder, såsom hedgefonder, investmentbanker, fondkommissionärer och försäkringsbolag. Du kommer dessutom att få möjlighet att engagera dig i olika typer av projekt kring utvecklandet av nya processer och arbetssätt på avdelningen.

Bakgrund
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har ett stort intresse för bank- och finanssektorn. Det är meriterande om du har grundläggande kunskaper kring finansiella instrument samt erfarenhet av clearing & settlement och Backoffice. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är en noggrann, ansvarstagande och serviceminded lagspelare. Vidare har du ett stort engagemang och driv och vill utvecklas.

Sök tjänsten idag!
Ovanstående är ett konsultuppdrag med start omgående och 1år framåt med anställning hos SJR. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Marcus - 070- 471 59 18

Konsult hos SJR
Du drivs av att utvecklas och inspireras av nya utmaningar och miljöer. Du har en förmåga och känsla för att verka i olika verksamheter och grupper. Vi arbetar i nära samarbete med dig och är lyhörda för dina önskade utmaningar. Tillsammans med vårt goda renommé och varumärke samt med våra framgångsrika kunder kan vi matcha rätt uppdrag för dig och stödja dig i din önskade karriär.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 maj 2019 (43 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.