Chef Collection och Trading till Ikano Bank

Chef Collection och Trading till Ikano Bank

Om företaget

Ikano Bank startades i Sverige precis som IKEA för att ge de "många människorna" ett bra alternativ i vardagen. Vi slog upp dörrarna 1995 och finns idag i åtta länder, bl.a Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, UK och Österrike Ikano Bank är en del av Ikanogruppen, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom bank, bostad, produktion, försäkring, data-analys och detaljhandel, som äger 51 procent av banken. Ingka-koncernen, en strategisk partner i IKEAs franchisesystem som driver över 378 IKEA-varuhus i 31 länder, äger resterande 49 procent av banken. Ikano Banks huvudkontor ligger i Malmö och företaget är registrerat i Älmhult där verksamheten en gång grundades. Vi erbjuder säljstödjande finansiering till företag, samt enklare bankprodukter till privatpersoner. Vill du veta mer om vår styrelse, vår ledning och ersättningar kan du göra det på sidan för bolagsinformation.

Om tjänsten

Är du redo för nästa utmaning och drivs av utveckling- och förbättringsarbete? Trivs du bäst i entreprenöriella bolag, med bra sammanhållning och där du får vara med och påverka. Då kan det här vara rätt tjänst för dig!

Vi söker nu en erfaren Chef för Collection och Trading som ska leda och utveckla ett team på 9 specialister. Du rapporterar direkt till Head of Risk.

Som Chef för Collection och Trading så får du fullt resultatansvar för Bankens inkassohantering och försäljning av återtagna objekt i den svenska B2B verksamheten som omfattar Leasing och Factoring.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar;
 • Leda 9 lokala specialister som kommer att stötta dig i ditt uppdrag
 • Leda utvecklingen av den svenska bankens B2B NPL strategi och ansvara för implementering och genomförande av strategin.
 • Ta ägarskap för interna processer som utförs av inom inkasso och övergripande ansvara för samarbetet med andra avdelningar.
 • Proaktivt följa de regulatoriska förändringar som görs inom ditt ansvarsområde och använda detta i ditt strategiska arbete
 • Övergripande ansvar för samarbeten med inkassobyråer och andra leverantörer inom ditt ansvarsområde, samt upphandling av tjänster/förhandling om avtal.
 • Att ha en väl fungerande process för inkassohantering i samband med extern kreditförsäkringsgivare
 • Att ha en väl fungerande process för skadehanteringen gällande vår kreditförsäkring av Factoringfordringar
 • Reserveringar av NPL-portföljen
 • Samverkan med övriga avdelningar främst legal, risk och operations
 • Trading - att minimera förluster genom att optimera försäljning av återtagen utrustning.
 • Optimera och utveckla processer och strategier för att nå bästa möjliga resultat
 • Omvärldsbevakning
Din bakgrund

Vi tror att du har en utbildning inom ekonomi, juridik eller närliggande område. Det är meriterande med en akademisk examen. För att lyckas i rollen ser vi att du har flera års erfarenhet från en liknande tjänst med en bred erfarenhet av inkasso med ansvar för NPL-portföljer och deras resultat. Troligtvis sitter du i en liknande roll på en bank, inkassobolag eller ett kreditmarknadsbolag. Du har ett gediget intresse för och erfarenhet av Inkasso, samt erfarenhet av att värdera och sälja tillgångar. Vidare så har du erfarenhet av kreditförlustreserveringar och förståelse för tillhörande redovisningsprinciper. Du har goda kunskaper i engelska i tal såväl som skrift

Som person är du en trygg, erfaren och prestigelös ledare. Du är självgående, kommer med nya idéer och tar initiativ till utveckla, förbättra och effektivisera processer och rutiner. För att trivas i rollen behöver du vara bekväm i att kravställa och driva på för leveranser både externt och internt. Du är kommunikativ och och är bra på att skapa förtroende och trygghet i kontakter både internt och externt.

Ansökan

I denna rekrytering har Ikano Bank valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi gör urval och intervjuar löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Kontaktperson Karin Van Egeraat
Telefon 070-4715908
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 juli 2022 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.