Business controller till flygbolag- Interimsuppdrag

Business controller till flygbolag- Interimsuppdrag

Till vår kund söker SJR nu en senior Business Controller för ett spännande konsultuppdrag på sex månader. Har du akademisk utbildning inom ekonomi, erfarenhet från flygbranschen och är duktig på system, då är detta nog något för dig!

Arbetsuppgifter:

I den här rollen som Business Controller finns alla möjligheter att få bidra med det du är bra på. Du kommer att vara en nyckelperson i verksamheten där du ansvarar för hela processen - från analys och målsättning till uppföljning och lönsamhet. Du kommer även att arbeta med förhandlingar gentemot extrerna leverantörer. Det ingår mycket redovsing i rollen så där behöver du kännadig kompetent och trygg.

Som Business Controller kommer du att samarbeta med flera chefer på olika områden inom organisationen. Avgörande är därför att du är duktig på att kommunicera komplex, ekonomisk information. Vidare kommer dina arbetsuppgifter att handla om budgetering, prognoser och avvikelserapportering till ledningen. Även utveckling av processer och rutiner ihop med bolagets IT-lösningar kommer att ligga på ditt bord. Du ansvarar och utvecklar likaså system för finansiell planering, budget och uppföljning. Du behöver gilla en föränderlig miljö.

Vem är du?

Vi tror att du är proaktiv och ansvarsfull med en förmåga att kunna tänka utifrån ett helikopterperspektiv. För att passa i rollen som Business Controller på detta internationella företag tror vi att du trivs i föränderlig miljö, är nyfiken och har en drivkraft att alltid vilja utveckla såväl dig själv som verksamheten.

Du har akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande och har erfarenhet från flygbranschen, dessutom ser vi gärna att du har varit på ett större företag och arbetat med IT-relaterade projekt. Du behöver vara mycket duktig på både Excel och Power Point.

Du behöver kunna redovsining och det är mycket meriterande om du har arbetat med finansiella instrument. Vidare krävs det i denna roll att du har lätt för att uttrycka dig i tal och i skrift, både på svenska och på engelska.

För att passa i rollen som Business Controller lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det krävs att du är en hjälpsam lagspelare samtidigt som din analytiska förmåga är avgörande.

Viktig information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef Emma Hultberg på 0766471641. Detta är ett konsultuppdrag med start omgående eller i augusti 2022, inledningsvis sex månader. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-06-30.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet. I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Konsult hos SJR

Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.

Om företaget

SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.


SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget Ogunsen AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB och WES AB.


För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 juli 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.