Business Controller till leasingbolag

Business Controller till leasingbolag

Är du en utvecklingsorienterad Business Controller som trivs med varierande arbetsuppgifter i en händelserik miljö? Har du en helhetsförståelse för ekonomiska flöden, en stark systemkompetens och vill bli en del av ett dedikerat team? Då har vi på SJR din nästa utmaning!

Som Business Controller får du en nyckelroll där du bistår med finansiell information för att optimera beslutsfattande, driva lönsamhet och främja bolagets ekonomistyrning.

Arbetsbeskrivning
  • Hantera budget och prognosprocessen för att minska framtida risker
  • Kvalitetssäkra finansiell information inför ekonomisk rapportering
  • Säkerställa optimalt resursutnyttjande
  • Delta i utveckling och installation av en BI-lösning
  • Analysera trender och avvikelser
  • Vara ett stöd för operations
  • Driva ständig förbättring av finansiella processer inom operations
  • Genomföra ad-hoc uppgifter med fokus på tillväxt och besparingar
  • Samarbeta med riskavdelningen för att minimera risk
Tjänsten är operativ och kan på sikt leda till en teamleaderroll över 2 personer.

Din bakgrund
Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomi/finans/analys som har jobbat som Business Controller eller i en motsvarande roll i minst 4 år. Du är van att jobba strukturerat mot deadlines och utmanas av högt tempo i en dynamisk miljö. Har du tidigare erfarenhet från leasingbolag eller en internationell finansavdelning är det fördel. Vi förutsätter att du är van användare av Excel och ekonomisystem där SAP är meriterande. Erfarenhet av ERP system samt BI system är ett plus. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav då tjänsten är kommunikativ med många kontakter.

För att trivas i rollen och på bolaget tror vi att du är driven och ambitiös samtidigt som du har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende. Du är en målorienterad problemlösare som månar om kollegor och sprider positiv energi omkring dig. Som person är du nyfiken, utvecklingsorienterad och trivs med teamarbete samtidigt som du kan driva dina egna uppgifter i mål självständigt.

Ansökan
För mer information om denna rekrytering är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-6471603. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-12-31

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Business Controll
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 17 feb 2021 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.