Business Controller till Coromatic

Business Controller till Coromatic

Coromatic är den ledande leverantören av lösningar för Critical Facilities, som exempelvis datacenter. Coromatic säkerställer att kundernas verksamhet fungerar utan avbrott genom att på ett energieffektivt sätt, säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation. Företaget kan ta ett helhetsansvar från strategi och design till integration, underhåll och drift av Critical Facilities. Kunder är datacenters, sjukhus, industrier, offentliga verksamheter och huvudkontor.

Coromatic har ca 500 anställda i Norden och resten av världen och har i dagsläget levererat lösningar och tjänster till företag i mer än 50 länder runtom i världen. Coromatic ägs av EQT. Läs gärna mer på www.coromatic.se

Om tjänsten

Nu söker vi dig som är i början av din karriär som controller och som med stort engagemang och affärsdriv vill ta nästa steg inom en verksamhetsnära Business Control funktion. Du kommer att ingå i Controller-teamet bestående av fem Business Controllers, varav fyra sitter i Stockholm och en i Östersund. Tjänsten avser bolagets största region (Mitt) och du kommer rapportera till ansvarig Regioncontroller. Rollen innebär mycket kontakter med verksamhetens chefer och medarbetare varför vi lägger stor vikt vid din sociala förmåga och dina personliga egenskaper.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:
  • Framtagande och bearbetning av data för analys
  • Analys av lönsamheten i serviceverksamheten
  • Analys av trender och lönsamhet i projekt
  • Budget- och prognosarbete
  • Utveckling av processer och rutiner
Din bakgrund

Vi tror att du i grunden är civilekonom och har ca 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet. Idag arbetar kanske i rollen som revisor eller financial controller och vill ta steget till att jobba mer proaktivt och affärsinriktat. Viktigast är att du har gedigna ekonomikunskaper, med en bra grund inom redovisning, hög IT-mognad och alltid vill framåt. Du är trygg i att presentera och förklara dina analyser inom teamet och för andra nyckelpersoner i organisationen och du har ett stort intresse för att lära andra om ekonomi. Vi värdesätter också att du är prestigelös, strävar efter att förstå samband och är beredd att jobba både högt och lågt.

Då vi är en nordisk organisation med engelska som koncernspråk är det en förutsättning att du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Erfarenhet av projektcontrolling och tjänste-/servicevrksamhet är meriterande.

För rätt kandidat är utvecklingsmöjligheterna inom bolaget mycket goda!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Coromatic med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sara Borgeström på 070-4715914. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 juli (36 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.