Bolagsjurist till bank

Bolagsjurist till bank

Är du en jurist med erfarenhet av att arbeta med finansjuridik, och som vill utvecklas i en roll på en bank? Då kan detta vara uppdraget du söker!

SJR söker nu för kunds räkning en bolagsjurist med uppgift att bland annat tillhandahålla juridiskt affärsstöd gentemot bankens Treasury-avdelning samt angränsande funktioner.

Arbetsuppgifter
  • upprätta, granska och i samråd med affärsansvariga förhandla avtal
  • hantera bolagsrättsliga frågor;
  • hantera vissa myndighetskontakter;
  • bedöma och informera om legala risker samt lämna rekommendationer om hur dessa bör hanteras
  • informera om nya och gällande regler och bistå vid dess implementering; samt samarbete med externa juridiska rådgivare.
Du kommer att tillhöra ett team om 8 jurister och vår kund är en välkänd bank som sitter i ljusa och fräscha lokaler i Solna.

...och vem söker vi?
Vi ser att du som söker har följande kvalifikationer:
  • Jur. kand. eller motsvarande;
  • erfarenhet från affärsjuridisk byrå, bank eller annan relevant verksamhet
  • god kunskap om finansjuridik och finansmarknaden samt affärsmässighet och pragmatisk.
Som person ser vi att du har en god samarbetsförmåga, hög integritet och en god pedagogisk förmåga. Du har en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Du är proaktiv och har en god helhetssyn samt ansvar att vara en självdrivande medarbetare.

Vi ser fram emot din ansökan!

Viktig information
Ovanstående är ett konsultuppdrag med anställning hos SJR med start omgående och som pågår i 6-12 månader. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är dagtid. Anmäl ditt intresse för tjänsten snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Kendel på 076-647 16 45.

Konsult hos SJR
Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.


Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare fördelade på tre regioner - Stockholm, Väst och Syd, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 7 juni 2019 (42 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.