Bolagsekonom till M2 Gruppen

Bolagsekonom till M2 Gruppen

Är du en Redovisningsekonom med intresse för finans som vill fortsätta att utvecklas i en bred roll? Vill du bli en del av ett engagerat team på huvudkontoret i Gamla stan? Då kan det här vara din nästa utmaning.

Om M2 Asset Management
M2 Gruppen äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Sverige och har idag ett fastighetsbestånd på ca 300 000 kvm, fördelat på drygt 65 fastigheter, som huvudsakligen består av bostäder, handels- och kontorsfastigheter. Bolagets ambition är att förvalta sina fastigheter både väl och effektivt till maximal kundnytta. M2 Gruppen förvärvade sina första fastigheter 1996 och vi har idag ca 2 500 kunder som hyr i våra fastigheter.

Utöver direktägda fastigheter i M2 Gruppen består M2 Asset Managements verksamhet av strategiska fastighetsinvesteringar, entreprenad och projektutveckling samt investeringar i verksamheter utanför fastighetssektorn.

Om tjänsten
Som Bolagsekonom kommer du att ha helhetsansvar för redovisningen avseende M2 Gruppens investerings och värdepappersverksamhet. Du ingår i ekonomiteamet som består av 5 personer.

Arbetsuppgifter:
 • Löpande bokföring i värdepappersbolag
 • Upprätta kvartals och årsbokslut
 • Bistå med finansiell information till olika intressenter och ledning
 • Vara behjälplig vid koncernkonsolidering och delårsrapport
 • Upprätta inkomstdeklarationer
 • Internfakturering
 • Reserveringar och periodiseringar
 • Hantera skattefrågor
 • Avstämningar
 • Koncernavstämningar
 • Attestera fakturor
 • Administration relaterat till värdepapper
 • Ad hoc uppgifter
Tjänsten innebär mycket interna kontakter samt externa kontakter med en redovisningsbyrå, externa rådgivare, revisorer samt med banker och kreditinstitut. Du kommer också att ha kontakt med intressebolag och andra externa bolag. Rapportering sker till CFO.

Din bakgrund
Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi eller annan motsvarande eftergymnasial utbildning, alternativt kan du ha fått likvärdig kompetens från arbetslivet. Tidigare arbete med kvalificerad redovisning i minst 2 år är ett krav. Det är fördelaktigt om du jobbat på mindre bolag där du fått en bredd i kompetensen samt en förståelse för hela flödet. Tidigare erfarenhet av att jobba med värdepapper är meriterande så som en bakgrund från en revisions/redovisningsbyrå där du granskat finansiella bolag. Ett stort intresse för finans är ett plus. Vi förutsätter att du är IT och systemvan samt har goda kunskaper i Officepaketet med fokus på Excel. Jobbet kräver att du talar och skriver flytande svenska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din drivkraft. Som person ska du vara strukturerad, lösningsorienterad och engagerad. Vidare är du noggrann, kommunikativ och självgående. Du trivs att jobba målinriktat mot deadlines samtidigt som du har en flexibilitet att hantera olika ad hoc uppgifter. Det är naturligt för dig att jobba framåtriktat och utvecklingsorienterat samtidigt som du månar om professionella relationer och hjälper kollegor när det behövs.

Ansökan

I denna rekrytering har M2 Gruppen valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-6471603. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-12-10. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 jan 2023 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.