Bolagsekonom till M2 Gruppen

Bolagsekonom till M2 Gruppen

Är du en redovisningsekonom med erfarenhet av fastighetsbolag som vill fortsätta utvecklas i en varierande roll? Vill du bli en del av ett dedikerat team på huvudkontoret i Gamla stan? Nu söker M2 Gruppen sin nästa medarbetare.

Om M2 Asset Management

M2 Gruppen äger, förvaltar och utvecklar fastigheter i Sverige och har idag ett fastighetsbestånd på ca 300 000 kvm, fördelat på drygt 65 fastigheter, som huvudsakligen består av bostäder, handels- och kontorsfastigheter. Bolagets ambition är att förvalta sina fastigheter både väl och effektivt till maximal kundnytta. M2 Gruppen förvärvade sina första fastigheter 1996 och vi har idag ca 2 500 kunder som hyr i våra fastigheter.

Utöver direktägda fastigheter i M2 Gruppen består M2 Asset Managements verksamhet av strategiska fastighetsinvesteringar, entreprenad och projektutveckling samt investeringar i verksamheter utanför fastighetssektorn.

Om tjänsten

I rollen kommer du att ha helhetsansvar för redovisningen för de 30 fastighetsägande bolagen i M2 Gruppen. Du ingår i ett ekonomiteam på 5 personer och kommer utöver ekonomiteamet att samarbeta med fastighetsförvaltare, hyresadministration och revisorer. Rapportering sker till ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Kvartals och årsbokslut
 • Kontrollera och attestera leverantörsfakturor
 • Skicka betalningsfiler/autogirofiler
 • Utföra transaktioner mellan bolagen
 • Likviditetsplanering
 • Delta i bokföringen vid förvärv och avyttringar
 • Skatt- och momshantering, inkomstdeklarationer
 • Koncernavstämningar
 • Kvartalsrapportering
 • Projektavslut
 • Ad hoc uppgifter
I arbetsuppgifterna ingår även att sköta kontakterna med revisorerna samt att supportera övriga organisationen i ekonomirelaterade frågor.

Bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen inom ekonomi eller redovisning alternativt annan motsvarande eftergymnasial utbildning. Du kan också ha skaffat dig likvärdig kunskap under ditt arbetsliv. Minst 2 års erfarenhet från en liknande tjänst är ett krav där du jobbat med hela flödet och är trygg med allt från löpande redovisning, skatt- och momsfrågor till bokslut. Vi förutsätter att du är van att arbeta med olika affärssystem och goda kunskaper i Officepaketet med fokus på Excel är ett krav. Jobbet kräver att du talar och skriver flytande svenska. Har du arbetat som fastighetsekonom eller har en bakgrund från en revisions/redovisningsbyrå är det ett stort plus.

I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och din motivation. Som person ska du vara strukturerad, lösningsorienterad samt ha en förmåga att samarbeta över gränser och funktioner. Du trivs att jobba målinriktat mot deadlines samtidigt som du månar om professionella relationer och ställer upp för kollegor. Vidare är du kvalitetsmedveten, effektiv, utvecklingsorienterad och prestigelös.

Ansökan

I denna rekrytering har M2 Gruppen valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-6471603. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-08-20. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 sept 2022 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.