Bliwa Livförsäkring söker en Affärsnära Financial Controller

Bliwa Livförsäkring söker en Affärsnära Financial Controller

Om företaget

Bliwa skiljer sig från många andra försäkringsbolag. Vi är specialiserade på personförsäkringar - vi betalar ut pengar vid olyckor, sjukdom, arbetslöshet och dödsfall. Vi jobbar alltså inte med saker, utan med människor. Och det präglar oss som företag. Vi vill skapa försäkringar som gör skillnad - som bidrar till ett varmare och tryggare samhälle.

För att vara det stöd våra kunder förtjänar behöver vi nyfikna, ansvarstagande och målmedvetna medarbetare. Talanger som kan hjälpa oss att tänka nytt och utmana vårt "så här har vi alltid gjort". Samtidigt präglas allt vi gör av samarbete, så för att fungera hos oss behöver du vara en schysst kollega.

Tillväxt och utveckling ställer nya krav på oss som organisation. Men vi är måna om att bevara det mindre företagets anda, med chefer som är närvarande och lyhörda för olika behov och dagar präglade av värme och omtanke. När arbetsdagen är slut ska du ha ork och lust att leva ditt liv.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill arbeta i en bred och spännande roll där du kommer att få användning av din analytiska förmåga och ditt intresse för affären. Du kommer arbeta nära redovisning, ekonomi, övriga controllers samt aktuarier för att driva de finansiella processerna framåt och stötta verksamheten. Vidare kommer du att driva och medverka i diverse projekt för att utveckla och effektivisera processer och rutiner.

Du kommer att tillhöra enheten Finans som i dagsläget består av 7 personer och du kommer att rapportera till CFO. Tjänsten är centralt placerad på vårt trivsamma kontor på Fleminggatan i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att kunna påverka innehållet i rollen, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Ansvarig för att upprätta kvartalsvisa resultatanalyser
  • Driva resultatuppföljningsmöten med Business Control, aktuarier, redovisning och underwriters
  • Ansvarig för processen kring kontroll och uppföljning av intäkter och kostnader
  • Ansvarig för budget- och prognosprocessen
  • Delaktig i sammanställning av material inför styrelsemöten
  • Delaktig i uppföljning och analys i bokslutsarbetet
  • Ansvarig för löpande och diverse ad-hoc analyser för att stötta verksamheten, enheten och ledningen.
  • Kontaktperson till verksamheten inom dina ansvarsområden

Din profil


Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du minst 5 års erfarenhet från en roll som Financial Controller eller som Business Controller. Det är viktigt att du har tidigare erfarenhet av redovisning, finansiell analys och kontroll. Du är en van Excel användare och är van att hantera större datamängder. Du har erfarenhet och vilja att arbeta nära affären där du kan skapa ett tydligt värde för verksamheten. Vidare är du van att leda andra och har med fördel ett intresse för effektiviseringsarbete. Erfarenhet från finansiella bolag, särskilt försäkringsbolag är meriterande.

Du som person

Som person är du en nyfiken, driven och affärsinriktad. Du är lösnings- och målorienterad och van att driva ditt arbete framåt. Du ser vad som behöver göras och kommer gärna med förslag till förbättringar. Det är även viktigt du är en flexibel person som är bra på att skapa struktur i en förändring miljö.

Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta med kollegor inom såväl enheten som andra berörda enheter inom Bliwa. Det gäller att du är lyhörd för organisationens behov likväl har förmågan att kunna kommunicera på ett rakt och tydligt sätt inom ditt område.


Ansökan


Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

I denna rekrytering har Bliwa Livförsäkring valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070 4715908. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-11-15.

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel: Financial Controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 nov 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.