Backoffice - Corporate Actions

Backoffice - Corporate Actions

Vi på SJR söker nu en Backoffice medarbetar som ska arbeta med kundadministrationen så som Clearing och Settlement av värdepapper, likvider, företagshändelser och avstämningar.

Vår kund är en svensk Bank som står inför stora förändringar och därför söker de nu en konsult.

Detta är ett konsultuppdrag med start omgående och väntas pågå ca 6 månader med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter;

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat vara ;

Daglig hantering av företagshändelser
 • Aktieutdelningar
 • Emissioner
 • Teckningsrätter
 • Split
 • Konkurs/ Likvidation
 • Hantering av fonder med kontantutbetalningar
 • Registervård värdepappersregister
 • Avstämningar tillhörande Corporate Actions . Avstämningar för Bankkonto, värdepapperskonto och interna systemkonto.
 • Bevaka företagshändelse och registrera Corporate actionshändelser som kalenderaktiviteter
 • Kundkommunikation: Innefattar brevutskick till bankens kunder, men även kontakt med avtalspartner.
 • Årsskifteshantering
 • Resurs till övriga backoffice
Lämplig bakgrund;

Du är en erfaren BackOffice administratör och har arbetat minst 5 år inom BackOffice och Corporate Actions.

Arbetet kräver en förståelse för dagligt värdepappersflöde.
Tidigare erfarenhet av Euroclear och post trade och även meriterande om du har kunskap inom Wizer. Hantera svenska och engelska i tal och skrift

Ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig Konsultchef Emma Levin på 076 647 16 65. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-08-15.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...


Konsult hos SJR

Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.


Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare fördelade på tre regioner - Stockholm, Väst och Syd, med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.


Titel:
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 22 sept 2020 (40 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.