Ansvarig Risk & Internkontroll till Fora

Ansvarig Risk & Internkontroll till Fora

Vi söker en kvalificerad Riskmanager som blir en viktig del i utvecklingen av Foras övergripande styrning och riskhantering som en del av Ekonomi och Verksamhetsstöd, vars ledningsgrupp man också kommer att ingå i.

Riskmanagern har det övergripande ansvaret för att driva och utveckla bolagets riskhantering, intern kontroll och incidenthantering. Du arbetar nära Foras olika verksamhetsområden och kan tillföra ett risk- och internkontrollperspektiv på både operativa och strategiska frågor. Som Riskmanager rapporterar du till Ekonomichefen

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Riskmanager:
 • Övergripande ansvar för utvecklingen av en affärsnära riskfunktion som säkerställer en rimlig risknivå och en kvalitativ och god intern kontroll
 • Koordinera och driva riskfrågor i organisationen genom att hålla riskregister, riskutvärderingar och riskrapportering
 • Säkerställa adekvata processkontroller i Foras affärs- och stödprocesser
 • Delta i framtagandet och uppföljning av verksamhetsplaner ur ett riskperspektiv
 • Ansvara för att internt driva arbetet och bistå externa revisorer i den årliga granskningen av intern kontroll och utvärdering av processkontroller (intygsgranskning)
 • Ansvar för den övergripande incidentprocessen, utvärdera avvikelser och incidenter i den operativa verksamheten. Leda och driva arbetet vid större incidenter
 • Leda och planera utbildningar inom risk, intern kontroll och incidenthantering
 • Tillsammans med PMO formulera, följa och utvärdera projekt- och utvecklingsrisker
 • Styrelse- och ledningsrapportering av risknivåer, intern kontroll och incidenter
 • Finansiell utvärdering av risknivåer tillsammans med controllers
 • Bistå ekonomichefen i utvecklingen av övergripande styrning och governance
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning och flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är intresserad att ständigt hålla dig ajour med best practise inom området och du har förmåga att självständigt kunna driva och utveckla en verksamhet. Du är pedagogisk och bra på att kommunicera i tal och skrift och har lätt att använda MS-office verktyg för att analysera och presentera information.

Personliga egenskaper
Som person är du självgående och lösningsorienterad samt bra på att knyta kontakter inom och utom organisationen.

Du är strukturerad, noggrann och analytisk i ditt arbete. Du är affärs- och samarbetsinriktad och har lätt att uppfatta verksamhetens behov och det är naturligt för dig att ta initiativ, fullfölja uppgifter och nå mål. I kommunikation med din omgivning är du lyhörd, trygg och tydlig.

Om Fora

Fora är ett serviceföretag som hanterar kollektivavtalade pensions- och försäkringslösningar för över 235 000 företag och deras 3,9 miljoner anställda. En viktig del av ett tryggt arbetsliv och företagande är pension och försäkringar. Genom att förtydliga och förenkla vill vi erbjuda våra kunder en så enkel pensions- och försäkringslösning som möjligt. Vi som arbetar på Fora gör skillnad för våra kunder genom att omsätta kunskap till nytta. Det är service och gör Fora till länken för ett tryggare arbetsliv. På Fora får vi energi och glädje av att jobba tillsammans för att hjälpa våra kunder. Vi arbetar i moderna, aktivitetsbaserade lokaler mitt i Stockholm och självklart omfattas alla medarbetare av kollektivavtal.

Fackliga representanter är Susanne Christensen, Forena, telefon 08-787 45 78 och Oskar Lilliehorn, SACO, telefon 08-787 46 42.

Ansökan

I denna rekrytering har Fora valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på sara.borgestrom@sjr.se. Urval och intervjuer påbörjas 15 augusti. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sara Borgeström
Telefon 070 471 59 14
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 sept 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.