Affärsorienterad ekonomichef till Arwidsro

Affärsorienterad ekonomichef till Arwidsro

Arwidsro är ett 40 årigt startup med en bra finansiell ställning som just nu befinner sig på en stor förändringsresa. Arwidsro erbjuder dig möjligheten att bygga upp hela ekonomiprocessen och sätta strukturen och strategin för ditt område.

Om rollen

I rollen som Ekonomichef kommer du att arbeta affärsorienterat och operativt i ett snabbväxande bolag. Det krävs ett genuint intresse och förståelse för affären samt förmåga att utveckla, effektivisera och leda bolagets ekonomifunktion.

Som Ekonomichef kommer du att ha övergripande ansvar för ekonomifunktionen som omfattar redovisning, koncernredovisning, bokslut, verksamhetsuppföljning och skatt. Du kommer att leda boksluts- och rapporteringsprocessen och har där det yttersta ansvaret, vidare är du ansvarig för budget- och prognosprocessen. Du samlar in och sammanställer input från verksamhetens olika delar (förvaltning, utveckling, projekt, transaktion) och kommer att vara ett naturligt stöd till bolagets ledning och ingår även i ledningsgruppen.

Du kommer att leda och utveckla ekonomifunktionens organisation, struktur, processer och system i nära samarbete med den övriga ledningen och fortsätta utveckla och driva tillväxt och lönsamhet.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad och verksamhetsnära ekonomichef, med stor redovisningserfarenhet som har viljan att digitalisera arbetssätt och ta ansvar för helheten. Du behöver ha ett strukturerat ledarskap med pedagogisk förmåga att lära, och samtidigt kunna ställa krav och följa upp leveranser från andra i ekonomifunktionen.

För att passa in i rollen tror du vi att du är /har:
  • Civilekonom eller har liknande akademisk utbildning
  • Erfarenhet av kvalificerad redovisning, bokslut och rapportering enligt IFRS
  • God förståelse för analys, budget och prognosarbete
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift
  • God systemvana och erfarenhet av att effektivisera och digitalisera processer
  • Då rollen omfattar systemansvar är kunskaper i Visma control, Visma DCE samt BI-verktyget Insikt och konsolideringssystemet Aaro meriterande
Personalansvar och erfarenhet från fastighetsbranschen och i synnerhet från noterad miljö är mycket meriterande. Det är även ett plus om du förstår skattemässiga reglar avseende fastighetsutveckling och fastighetsförvaltning samt har erfarenhet av koncernredovisning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som person är du noggrann, analytisk och strukturerad. Du är tydlig i din kommunikation, såväl till medarbetare som till styrelse och du har lätt att få gehör för dina förslag. Vi utgår ifrån att du är affärsmässig, resultatinriktad och är intresserad av affären och kunden.

Om vår kund
Arwidsro skapar bestående livsmiljöer. Vi jobbar med humanistiska värderingar, använder vår fantasi, vår kompetens och vår förmåga att lyssna. Hos Arwidsro hittar du kollegor med engagemang och vilja att bygga vidare på det vår grundare skapat. Här vill vi ta det bästa från vår 40-åriga historia och addera innovativa och hållbara arbetssätt och strategier för att tillsammans skapa framtidens Arwidsro.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Arwidsro med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Therese Kraft på 08-407 55 14.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet

#ekonomichef, cfo, finance manager, redovisningschef, controller
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 juni 2019 (51 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.