Accounting Manager till Munters Europe AB

Accounting Manager till Munters Europe AB

Trivs du med att arbeta med redovisning och rapportering? Motiveras du av att få vara med och påverka och driva i förändringsarbete? Då kan rollen som Accounting Manager / Redovisningsansvarig på Munters vara ditt nästa steg. Rollen är en tillsvidareanställning med placering vid Munters huvudkontor i Kista.

Du kommer att ingå i Munters Europes Financial Service avdelning, som är ett internt service-center som ansvarar för redovisning, intern och extern rapportering, business control och treasury för interna kunder - totalt fem bolag i Sverige samt ett bolag i Danmark och Finland.

Avdelningen, som består av sex personer, har ett nära samarbete med andra finansavdelningar inom koncernen som tex Group Accounting. Du rapporterar till Manager Finance Service Nordic, som du kommer att stötta med att utveckla redovisningsteamets arbete.

Som redovisningsansvarig kommer du bistå med redovisningsteknisk expertis till verksamheten och säkerställa att bolagens redovisning håller hög kvalité och följer rådande regler och standards (främst K3, viss IFRS).

Du kommer också att få en nyckelroll i det fortsätta arbetet med att utveckla avdelningen genom att effektivisera och digitalisera redovisningsrutiner och processer.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
  • Löpande bokföring, avstämningar, månadsbokslut och rapportering
  • Årsredovisning och deklaration
  • Projekt- och investeringsstöd / Uppföljning
  • Rapporteringstöd till Business Control
  • Budgetarbete
  • Kassaflödesprognoser
  • Hantering av valutakontrakt
  • Moms-, skatt- och myndighetsrapportering
  • Adhoc-analyser
  • Utveckling av redovisnings- och internkontrollprocesser
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Du har med fördel varit drivande i utvecklingsarbete och trivs med att förbättra processer. Vi ser gärna att du är van vid internationella koncernen och komplexa processer. Du är väl förtrogen med K3 (gärna också IFRS). Goda kunskaper i Excel är en förutsättning, liksom erfarenhet av ERP-system. Vidare är du bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper Som Accounting Manager är det viktigt att du trivs med att ta ansvar för helheten, att du värdesätter teamarbete och bidrar till gruppens samarbete och utveckling på ett positivt sätt. Givetvis har du nytta av att vara analytisk, strukturerad och mycket systemintresserad. Utöver detta hoppas vi att du uppskattar en dynamisk och internationell miljö som står inför spännande förändringar.

Vad erbjuder företaget dig? Ett av våra främsta mål på Munters är att skapa "ett perfekt klimat" för kunder och medarbetare. Vi är stolta över att vara en pålitlig och rättvis arbetsgivare som är medveten om sitt ansvar över alla medarbetare.

Munters företagskultur, som är kvalitetsorienterad med en öppen syn på innovationer och förbättringar, baseras på förtroende och laganda som leder till att medarbetare får en hög grad av individuellt ansvar, flexibilitet och utmanande uppgifter.

En karriär hos Munters ger medarbetare stora möjligheter att vidga sina arbetsuppgifter och utvecklas i sina professionella roller. Genom att lyssna på varandra och leva efter "One Munters"-visionen har vi stora möjligheter att samarbeta med kollegor runt om i världen. Detta har omvandlat ett medelstort företag till en framgångsrik global aktör.

Om Munters

Munters är en global ledare inom energieffektiva och hållbara klimatlösningar. Genom innovativa teknologier skapar Munters det perfekta klimatet för krävande industriella applikationer, varav de största segmenten är livsmedel, läkemedel och lantbruk. Munters har utvecklat framtidens klimatlösningar sedan 1955 och är sedan 2017 noterat på Nasdaq Stockholm. Idag bedriver cirka 3100 anställda tillverkning och försäljning i mer än 30 länder. Munters rapporterar en nettoomsättning 2019 på ca 7 miljarder SEK.

Ansökan

I denna rekrytering har Munters valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström på 070-4715914.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Titel: Accounting Manager
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 aug 2020 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.