ASSA ABLOY söker Redovisningschef

ASSA ABLOY söker Redovisningschef
Om tjänsten

ASSA ABLOY söker en Redovisningschef för koncernens moderbolag ASSA ABLOY AB i Stockholm. Redovisningschefen har ansvaret för att leda ekonomifunktionen i ASSA ABLOY AB samt administrera andra svenska juridiska enheter. Ekonomifunktionen har fem anställda, inklusive redovisningschefen.

Huvudsakliga ansvarsområden inkluderar ekonomisk rapportering i konsolideringssyfte, ekonomisk uppföljning samt delårsrapporter och årsredovisningar.

Huvudkontoret är placerat på Klarabergsviadukten 90.

Huvudsakliga ansvarsområden
  • Månads-, kvartals - och årsbokslut i konsolideringssyfte för ASSA ABLOY AB samt ett tiotal andra svenska bolag
  • Ansvara för att företaget följer den svenska årsredovisningslagen, samt övriga tillämpliga regelverk för ekonomisk rapportering
  • Ekonomisk uppföljning
  • Budget- och prognosarbete
  • Kontinuerligt arbeta med förbättringar inom redovisning, ekonomisk rapportering och uppföljningsrutiner
Din profil/erfarenhet

Du är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 - 10 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du bör vara väl förtrogen med svenska redovisningsregler (K3/RFR 2) och skatteregler, IFRS och övriga finansiella informationskrav för noterade bolag. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av personalansvar och goda ledaregenskaper.

Som person är du prestigelös och har en utmärkt kommunikationsförmåga. Det är viktigt att du har ett stort driv och en vilja att vara med och utveckla ekonomifunktionen. Du ska kunna prata och skriva svenska och engelska obehindrat samt ha goda kunskaper i Excel.

Om ASSA ABLOY

ASSA ABLOY är världsledande inom accesslösningar. Koncernen har överstigande 48 000 anställda och en omsättning 2018 på drygt 84 miljarder SEK. Koncernen är ledande inom områden som effektiva dörrlösningar, säkra identiteter och entréautomatik. ASSA ABLOYs innovationer möjliggör trygg, säker och bekväm access till fysiska och digitala platser.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar ASSA ABLOY med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sara Borgeström på 08-407 55 12.

Varmt välkommen med din ansökan!

TITEL: Redovisningschef
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 jan 2020 (34 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.