AML / KYC Analytiker till bolag inom Betallösningar

AML / KYC Analytiker till bolag inom Betallösningar

SJR söker nu en KYC analytiker för inhämtning och analys av kundkännedom för företagskunder hos vår kund. Du kommer ingå i ett mindre AML- team som tillsammans ansvarar för att säkerställa att bolaget inte medverkar till penningtvätt eller andra former av finansiell kriminalitet och syftet med arbetet är att säkerställa att relevant och uppdaterad kundkännedom finns för samtliga kunder.

Arbetsuppgifter som KYC analytiker
Du kommer att granska och sammanställa kunddata och du arbetar självständigt i din roll och hanterar flera olika uppgifter parallellt. Rollen innefattar bla att;
  • Kontrollera att inhämtad kundkännedom vid on-boarding är fullständig och korrekt
  • Inhämta ny kundkännedom för befintliga kunder i samtliga riskklasser
  • Granska inhämtad information mot register och andra källor för att kontrollera riktigheten i av kunden lämnade uppgifter
  • Granska ägarstrukturer och fastställa verklig huvudman
  • Kontrollera kunder mot PEP och sanktionslistor
  • Analysera lämnade uppgifter och jämföra med kundens årsredovisning, branschpraxis med mera
  • Kontakt med kunder och interna avdelningar

Kvalifikationer


Vi söker dig med erfarenhet inom AML / KYC och för att trivas och lyckas i rollen bör du vara strukturerad och analytisk. Du har ett noggrant och effektivt arbetssätt samt en stark samarbetsförmåga och en egen drivkraft. Att kunna se samband, analysera och granska bolag är något som du drivs och stimuleras av. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat och vi ser gärna att du har en examen inom ekonomi eller juridik.


Välkommen med din ansökan!


Tjänsten är konsultuppdrag med anställning hos SJR tom jan 2022. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare.
Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.

Titel: AML analytiker
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 27 juli 2021 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.