IT-ansvarig till välkänt fackförbund

IT-ansvarig till välkänt fackförbund

SJR IT söker för kunds räkning en IT-strateg/IT ansvarig till vår kund. Vår kund är ett välkänt fackförbund som befinner sig i en förändringsresa och behöver stöd för att driva denna förändring utifrån ett IT perspektiv. Du ansvarar för IT och är den som svarar upp internt såväl som externt.

I rollen som IT-strateg innebär att fungera som stöd till verksamheten gällande IT-strategiska (och tekniska) frågor. Du kommer att vara ensam i din roll och behöver därför vara van att arbeta självständigt likväl som tillsammans med verksamheten. Rollen är bred och där ingår att:
  • leda olika IT-utvecklingsprojekt och vid behov upphandla projekt- och konsultstöd
  • ta ett helhetsansvar för förbundets IT-strategi, IT-processer och de pågående IT-projekten
  • planera och genomföra kompetensutveckling vad gäller IT och IT-säkerhet inom organisationen
  • Vara kravställare gentemot leverantörer och fungera som en nära samarbetspartner
Det kommer även förekomma en del operativt och verksamhetsnära arbete, högt som lågt.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med IT-frågor och strategier. Du är snarare en generalist än en specialist och tycker om bredd i ditt arbete. Du har en god förmåga att sätta dig in i verksamheten och dess behov samt en förmåga att prioritera och fatta beslut. Du drivs av att förbättra och utveckla nya lösningar som driver arbetet och processerna i organisationen framåt. I dagsläget drivs flertalet interna projekt där du är har en avgörande roll. Projekten är igång och du säkerställer att projektplan följs och styr leverantören och ger stöd till verksamhet.

Som person är du positiv, driven, ansvarstagande, utvecklande och trivs med att arbeta både strategiskt och operativt. Integritet, smidighet och prestigelöshet är viktiga egenskaper. Du har god förmåga att koordinera, arbeta i projekt, samarbeta och kommunicera. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Tekniska färdigheter
  • Dokumenterad kunskap och erfarenhet av Active Directory, Office 365 och Sharepoint
  • Bred kompetens inom IT-arkitektur och olika cloudlösningar
  • Erfarenhet av SLA-avtal och upphandling
  • Erfarenhet av projektledning och samordning
  • Erfarenhet av migrering av data mellan olika system
  • Har kunskap i och erfarenhet av två eller flera områden: CRM-system (Salesforce), SQL, WordPress, Ekonomisystem (Visma), Ärendehantering, IT-support, Konferensutrustning (AV-teknik)
Uppdraget är på 100 % och är tänkt att starta så snart som möjligt, juni, och löper åtminstone till 2018-12-31. Givetvis finns det goda möjligheter till ledighet i sommar.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 juli (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR har varit verksamma sedan 1993 och fokuserat på att hjälpa kunder att hitta rätt kompetens enligt behov samt att erbjuda kandidater spännande nya utmaningar. SJR IT är ett bolag inom SJR koncernen som är specialiserat på IT och digital transformation.