Sjunde AP-fonden söker Ränteförvaltare med inriktning mot Hållbarhet och Gröna obligationer

Sjunde AP-fonden söker Ränteförvaltare med inriktning mot Hållbarhet och Gröna obligationer

AP7 söker i samband med en satsning på hållbarhetsområdet en Portföljförvaltare till ränteportföljen med inriktning och intresse mot Gröna obligationer. Hos oss får du möjlighet att arbeta hos en av Sveriges största kapitalförvaltare. Tillsammans med erfarna kollegor inom kapitalförvaltningsområdet arbetar du med att skapa en bra och trygg pension för premiepensionsspararna i AP7.

Ditt uppdrag

Som Portföljförvaltare arbetar du med förvaltningen av fondens ränteinvesteringar inom hållbarhetsområdet. Uppdraget är inriktat mot fondens Gröna obligationsportfölj (Green Bonds) och innebär uppbyggnad och utveckling av fondens investeringar och portfölj inom området. Du kommer att ingå i segmentet för Fixed Income, FX och Alfaförvaltning som är ansvarig för ränteförvaltningen och tillsammans med övriga medarbetare i segmentet säkerställa utveckling av ränte-, valuta- och aktieförvaltningen inom fonden. Du är kapitalförvaltningens kraft inom hållbarhetsområdet med uppgift att etablera och upprätthålla nätverk och goda relationer med banker och emittenter inom Gröna obligationsområdet (SSA), både för den svenska och internationella marknaden. I rollen ansvarar du för att genomföra investeringsanalyser av potentiella investeringar liksom att analysera, identifiera och implementera effektivare arbetssätt i fondens förvaltning.

Din profil

Vi tror att du har en akademisk bakgrund som civilekonom med inriktning mot finansiell ekonomi, alternativt civilingenjör med goda matematiska kunskaper. Du har flerårig erfarenhet från svensk och internationell räntemarknad och ett intresse och inriktning mot hållbara investeringar, gärna från investmentbank eller som kapitalförvaltare. Vidare tror vi att du har ett etablerat nätverk inom svensk och internationell ränte-och kreditmarknad, samt även kunskap och erfarenhet av att utarbeta och implementera investeringsstrategier inom ränteförvaltning via portföljhantering och portföljkonstruktion. Du har en god förmåga att sätta dig in i olika systemlösningar och troligtvis erfarenhet av programmering och modellutveckling.

Vi söker dig som är affärsfokuserad och som trivs med att skapa goda och långsiktiga affärsrelationer. Du är strukturerad, noggrann och har en god analytisk förmåga. Vi tror att du tycker om att arbeta i team men även presterar väl i det självständiga arbetet. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.

Du erbjuds

Kapitalförvaltningen på Sjunde AP-fonden består idag av 12 medarbetare och är inne på en mycket spännande resa med stark tillväxt. Här kommer du att ingå i en dynamisk miljö där vi kunskapsdelar generöst inom teamet, vilket ger en unik möjlighet till lärande och personlig utveckling. Du får tillgång till ett globalt nätverk och en uttalad satsning på kompetensutveckling. Balansen i livet är viktigt för oss, vilket vi vill bidra till genom att erbjuda flexibel arbetstid och ett stort eget ansvar.

Om AP7

AP7 är en statlig myndighet som har i uppdrag att som kapitalförvaltare förvalta premiepensionsmedel åt svenska folket. Fondens tillgångar har vuxit starkt sedan starten 2000 och tillgångarna under förvaltning uppgår idag till ca 900 miljarder kronor. Tillväxten i pensionskapitalet förväntas fortsätta under lång tid framåt.

AP7 förvaltar premiepension åt över 5 miljoner pensionssparare. Det är ett globalt diversifierat sparande som beaktar individens livscykel och som har en tydlig hållbarhetsprofil. Förvaltningen sker via de två byggstensfonderna, AP7 aktiefond och AP7 räntefond. Utifrån vårt uppdrag ska förvaltningen göras på ett sätt så att spararna kan känna sig trygga och får bra avkastning utan att behöva vara aktiva på fondtorget.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AP7 med SJR Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Seniorkonsult Hendrik Dahlgren på mobilnr. 070- 471 59 03 eller Researchkonsult Emelie Jorland på 072-066 02 98. Skicka in din ansökan snarast då urval sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Bakgrundskontroll kommer att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/integritetspolicy/
Mer info
Kontaktperson Hendrik Dahlgren
Telefon 070 471 59 03
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 juli 2022 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

SJR Executive Search är en del av koncernen Ogunsen AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80