AP4 söker Senior jurist

AP4 söker Senior jurist

AP4 söker nu en senior jurist som i sin roll kommer att arbeta brett med juridiska frågor inom bland annat alternativa investeringar, avtalsrätt, aktiemarknadsrätt, regulatoriska och offentligrättsliga frågeställningar samt andra frågor inom kapitalförvaltningsområdet kopplade till AP4:s verksamhet. Personen kommer att vara en del av AP4:s juridikteam som supporterar alla delar av fondens verksamhet. Rollen rapporterar direkt till chefsjurist.

Juridikteamet består, förutom av rollen som senior jurist, av ytterligare en senior jurist med fokus på alternativa investeringar, chefsjurist samt en compliance officer.

Ansvarsområden

Dina ansvarsområden kommer bland annat att vara:
  • Avtalsgranskningar och förhandlingar av investeringsavtal etc.
  • Regulatoriska frågor rörande tillämpning av AP-fondslagen och bedömningar av investeringars förenlighet med denna.
  • Olika typer av rättsutredningar med anledning av AP4:s investeringar.
  • Samordning av rättsutredningar kring regulatoriska frågor och skattefrågor kopplade till investeringar.
  • Administration i samband med investeringar; insamlande av dokumentation etc.
  • Andra regulatoriska- och offentligrättsliga frågeställningar.
  • Bolagsrättsliga frågor kopplade till AP4:s innehav exempelvis aktieägaravtal, emissioner, ägarfrågor.
  • Leda, koordinera och delta i andra fondövergripande utredningar och projekt.
  • Övriga på AP4 förekommande juridiska frågor.
Din bakgrund

Vi söker dig med en jur.kand. eller motsvarande examen. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med kvalificerat juridiskt arbete på en advokatbyrå. Du kan även efter din byråerfarenhet idag arbeta på finansiellt institut, fondbolag eller motsvarande inom relevanta rättsområden.

Din personlighet

Som person har du en utpräglad förmåga att skapa struktur, prioritera och självständigt driva frågor inom dina ansvarsområden. Du är effektiv, analytisk, noggrann och har såväl gott omdöme som hög integritet. Vidare är du lösningsorienterad och du kommunicerar väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Slutligen är det av stor vikt att du är bra på att samarbeta, är prestigelös och att du med din person bidrar till den positiva stämning och det goda arbetsklimat som råder inom AP4.

Mer om AP4

Fjärde AP-fondens (AP4) uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer genom att förvalta en del av det allmänna pensionssystemets buffertkapital. AP4:s långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och stora engagemang för hållbarhet skapar möjligheter för hög avkastning till låg kostnad. Vid utgången av 2021 förvaltade AP4 cirka 527 miljarder kronor där noterade aktier, såväl globala som svenska, utgör mer än hälften av tillgångarna. Vi investerar även i svenska och globala räntor samt reala tillgångar. AP4:s arbete får uppmärksamhet i flera olika sammanhang, både i Sverige och internationellt och rankas som en förebild bland internationella jämförbara pensionsförvaltare. Läs mer påwww.ap4.se

Ansökan

I denna rekrytering har AP4 valt att samarbeta med SJR Executive Search. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig Seniorkonsult Anders Dareholt på 070-471 59 09. Observera att vi inte tar emot ansökningshandlingar via e-post eller via privat meddelande på LinkedIn samt att urval och intervjuer kommer att påbörjas efter semestrarna först under augusti månad.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy:

https://sjr.se/integritetspolicy/
Mer info
Kontaktperson Christina Singelman
Telefon 073 421 79 87
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

SJR Executive Search är en del av koncernen Ogunsen AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80