AP4 söker Chef för Portföljanalys

AP4 söker Chef för Portföljanalys

AP4:s grupp för Portföljanalys ansvarar för att stödja styrelse, VD och AP4:s förvaltningsorganisation med kvalitativ och kvantitativ analys samt beslutsunderlag kopplade till långsiktig risknivå, aktivt riskutnyttande och portföljkonstruktionsfrågor. Som en viktig del i arbetet ingår att driva såväl AP4:s ALM-arbete som arbetet med fondens referensportfölj DNP, samt stödja VD i fondens riskbudgeteringsprocess. De frågeställningar som gruppen analyserar spänner över ett brett investeringsspektrum och över flera horisonter och kan exempelvis omfatta valutasäkringsgrad, modellering av tillgångsklasser ur ett portföljperspektiv och analysfrågor kopplade till klimatomställningen. Gruppen ansvarar även för kvantitativa modeller samt systemstöd för fondens allokerings- och aktiefunktion. Portföljanalys består idag av fyra personer och ingår i enheten för Strategisk allokering och kvantitativ analys.

Till gruppen för Portföljanalys söker vi nu en ansvarig chef.

Din profil

Vi söker dig som har en upparbetad specialistkompetens inom minst ett av Portföljanalys tre huvudområden portföljkonstruktion, ALM-analys eller kvantitativ analys. Du ser fram emot att kombinera din operativa roll inom ditt specialistområde med personalansvaret som chefsrollen innebär. Du har en god förståelse för portföljkonstruktion och kvantitativa metoder och ditt affärsorienterade fokus bidrar till att den analys som bedrivs inom teamet är nära kopplad till portföljen som helhet och/eller enskilda investeringsprocesser. I rollen kommer du samarbeta med flertalet investeringsteam på AP4, varför din förmåga att bygga och underhålla många kontaktytor är en avgörande framgångsfaktor. Du arbetar även nära fondens VD och presenterar frekvent din analys för fondens styrelse.

För att lyckas i rollen är du en teamspelare som trivs att arbeta både operativt inom ditt specialistområde och samtidigt coacha och utveckla dina kollegor och enhetens arbetsformer. Du är målinriktad med stort driv, har initiativförmåga och handlingskraft samt tar ägarskap för din och gruppens analys. Du är relationsskapande och har lätt att bygga nätverk. Du uppskattar en lärande miljö, växer med ditt ansvar och trivs med varierade arbetsuppgifter. Vidare har du en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Då rollen innebär personalansvar är erfarenhet av att leda specialister meriterande.

Du rapporterar till chef Strategisk Allokering och Kvantitativ Analys.

För oss är det viktigt att du delar våra värderingar - affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda, samt vår syn på vikten av omställningen till ett hållbart samhälle. Du har stor integritet och en tydlig etisk kompass. Är du dessutom prestigelös och vill bidra till vårt trevliga arbetsklimat på AP4 kan det här vara ditt nästa steg i karriären.

Mer om AP4

Fjärde AP-fondens uppdrag är att bidra till ekonomisk trygghet för dagens och morgondagens pensionärer. Vårt långsiktiga perspektiv, ansvarstagande som ägare och fokus på hållbarhet skapar möjligheter till hög avkastning till låg kostnad. Våra medarbetares engagemang och kompetens är avgörande framgångsfaktorer vid förvaltningen av fondkapitalet. Vi är en flexibel kunskapsorganisation med djup specialistkompetens. Fjärde AP-fonden tror på en inkluderande arbetsplats och arbetar aktivt för att skapa jämställdhet och mångfald i organisationen. Vår verksamhet kännetecknas av affärsmässighet, nytänkande, genomförandekraft och laganda. Vi arbetar i moderna kontor belägna i centrala Stockholm. Läs mer om AP4 här: www.ap4.se

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Fjärde AP-fonden med SJR Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att kontakta Seniorkonsult Hendrik Dahlgren på mobilnr. 070-4715903 eller Researchkonsult Emelie Jorland på 072-066 02 98 . Välkommen med din ansökan, intervjuer kommer att påbörjas i augusti.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/integritetspolicy/
Mer info
Kontaktperson Hendrik Dahlgren
Telefon 070 471 59 03
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 aug 2022 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

SJR Executive Search är en del av koncernen Ogunsen AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80