AMF Fonder söker Ansvarig Distribution

AMF Fonder söker Ansvarig Distribution

Om företaget

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på cirka 800 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans.

AMF Fonder AB är ett helägt dotterbolag som förvaltar värdepappersfonder samt AMF:s pensionskapital diskretionärt. Vi är ett 60-tal medarbetare som alla är specialiserade på fond- och kapitalförvaltningstjänster.

Övergripande om rollen

Som ansvarig för AMF Fonders distribution av värdepappersfonder arbetar du aktivt med våra distributörer och stora kunder. Ditt övergripande ansvar innebär att skapa och koordinera koncernövergripande aktiviteter och insatser för att öka distributionskraften, främst inom ramen för tredjepartsdistribution.

Du tillhör stabsenheten på Fondbolaget och rapporterar till Stabschef/vice VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet med våra befintliga distributörer handlar om en löpande dialog och att ansvara för hanteringen av de frågeställningar som kan uppkomma. Du kommer att arbeta med våra befintliga distributörer men även med att aktivt kontakta potentiella distributörer, ett arbete som sker i nära samarbete med vårt moderbolag. Vidare genomför du årliga DD:s, hållbarhetsenkäter, avtalsförhandlingar och upprättande av avtal, där vår jurist bistår. Du ansvarar därtill för kontakten med våra institutionella kunder på ett liknade sätt och följer upp dessa kunders investeringar tillsammans med förvaltarna.

I arbetet ingår marknadsrelaterade uppgifter såsom arbete med vår marknadsplan, att agera beställare av marknadsaktiviteter och att bidra till en kundvänlig fondhemsida.

En del av rollen är hållbarhetsrelaterad med uppgifter såsom att i samarbete med vår Hållbarhetsansvarige utveckla hållbarhetskommunikationen, ta in kundperspektivet i frågor kopplade till hållbarhet samt att ingå i AMF:s interna hållbarhetsforum. Du representerar även AMF i Fondbolagens Förening.

Du är medlem i AMF:s Omvärldsgrupp där din roll blir att ansvara för konkurrentbevakning och bistå med input utifrån kapitalförvaltnings-/fondperspektiv. Vidare ansvarar du för den interna Fondskolan med utbildning av AMF:s Kundserviceorganisation, bistår Kundservice i kundfrågor, ofta kopplade till hållbarhet, samt stöttar Fondförsäkringsdelen med olika uppgifter.

På det hela taget är rollen som Ansvarig Distribution bred med många kontaktytor, såväl internt som externt.

Din bakgrund och dina egenskaper

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta med försäljning inom fondmarknaden. Förutom mycket goda produktkunskaper har du erfarenhet av att utforma, implementera och följa upp distributions- och affärsplaner. För att lyckas med dessa aktiviteter är det avgörande att du har god förståelse för och insikt i de faktorer som styr affären och marknaden samt att du har erfarenhet av digitala affärsmodeller.

Vi ser även gärna att du har vana att organisera och driva tvärfunktionella team. Du är van att kommunicera och presentera på både företagsledningnivå och brett i organisationen samt har förmågan att arbeta i team, bygga nätverk och samarbeta såväl internt som med externa aktörer och organisationer. Personliga egenskaper såsom integritet och självständighet är av vikt liksom att du med trygghet kan föra fram dina budskap.

Ansökan

I denna rekrytering har AMF Fonder valt att samarbeta med SJR Executive Search. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig Seniorkonsult Anders Dareholt på 070-471 59 09. Observera att vi inte tar emot ansökningshandlingar via e-post eller via privat meddelande på LinkedIn samt att urval och intervjuer kommer att påbörjas efter semestrarna först under augusti månad.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy:

https://sjr.se/integritetspolicy/
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 sept 2022 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR Executive Search rekryterar framtidens ledare och talanger på högsta nivå - människor som på riktigt gör skillnad i krävande miljöer. Vår vision är att genomföra rekryteringar som får företag och människor att växa och utvecklas.

SJR Executive Search är en del av koncernen Ogunsen AB (publ) noterat på First North.

Adress: Humlegårdsgatan 20, 4tr. 114 46 Stockholm

Telefon: 08-410 252 80