Tågvärdar till SJ i hela Sverige!

Tågvärdar till SJ i hela Sverige!

Brinner du för att leverera god service, arbeta i en rörlig miljö där ingen dag är den andra lik och tillhöra en verksamhet som tar ansvar för vår miljö? Som tågvärdar arbetar du ombord på våra tåg runt om i Sverige och ser till att våra resenärer känner sig sedda och väl omhändertagna i alla lägen. Nu söker vi tågvärdar för tillsvidareanställning och timanställning!

För att se vilken anställningsform som erbjuds för respektive ort hänvisar vi till ansökningssidan. Där kan du också se vilka orter vi söker till!

Rollen
Som tågvärd hos SJ blir du en del av ett spännande team med målet att ge våra kunder en härlig reseupplevelse ombord på våra tåg. I arbetet hjälper du våra resenärer tillrätta, är tillgänglig, ger service och information under färdens gång, även via högtalarutrop. Du viserar biljetter och hjälper till med anslutningar. Som tågvärd har du ett stort trafiksäkerhetsansvar som bland annat inkluderar att dörrarna stängs säkert och i rätt tid i samband med på-och avstigning vid plattformen. Försäljning i tågets bistro eller kiosk samt servering i 1:a klass är en viktig del av servicen som våra tågvärdar jobbar med.

Vår verksamhet är öppen alla dagar om året, det innebär att arbetet som tågvärd inkluderar skifttjänstgöring och helgarbete samt övernattning på annan ort. Skiften kan sträcka sig från 04:00 på morgonen till 02:00 på natten.

Din profil
Vi ser att du som söker har gymnasieutbildning eller motsvarande. Har du tidigare erfarenheter av kundservice eller försäljning är det meriterande. Som person är du socialt lyhörd, serviceinriktad och säkerhetsmedveten. Vidare har du förmågan att på ett tryggt och självständigt tillvägagångssätt fatta egna beslut. Arbetstempot är tidvis högt och det ställer krav på din stresstålighet. Vi ser även att du är kommunikativ och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Då arbetstiderna går utanför kommunaltrafiken behöver du på ett obehindrat sätt kunna ta dig till arbetet. Vi ser därför gärna att du bor inom ett nära avstånd till den station du söker.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en grundutbildning på sex till sju veckor inklusive praktik. Utbildningen kan ske på olika orter under utbildningsperioden.Här får man som blivande tågvärd möjlighet att lära sig hur vi levererar god service till våra kunder, hur vi använder våra digitala arbetsverktyg ombord, teknisk kunskap om våra fordon, kunskap och ansvar gällande trafiksäkerhet och andra oförutsedda händelser, säljskola vid försäljning i Bistro och mycket mer.

Särskilda krav
Som sökande måste du vara minst 20 år. SJ utför bakgrundskontroller (genom tredjepartsföretag, Verifiera) och tar kreditupplysning som ett obligatoriskt moment om man går vidare i rekryteringsprocessen. SJ tillämpar också, i enlighet med transportstyrelsens riktlinjer, slumpmässiga alkohol-och drogtester. För att kvalificera dig till utbildningen måste du också genomgå en hälsoundersökning. Du ska vara drogfri, ha god syn, god hörsel och färgseende samt i övrigt uppfyllda krav enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd. Om du vill veta mer kan du läsa här.

Om urvalsprocessen
Vi kommer att gå vidare med urvalsprocessen först efter att sista ansökningsdag har passerat. Du kommer även få en personlighetstest skickat till dig när du lämnar in din ansökan. Om du kvalificerar dig vidare i urvalet ingår följande steg: intervjuer med We Select, hälsoundersökning, bakgrundskontroller, referenstagning och avslutande intervju med din potentiella framtida arbetsgivare SJ. Under veckorna 29–31 kommer vi att ta ett sommaruppehåll i rekryteringen.

Din ansökan
Låter det här intressant? I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. I denna rekrytering samarbetar SJ och We Select. Har du frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterare Sofia Bellinder på tel. 0768 741136. Om du har några frågor under v.29–31 är du välkommen att skicka ett mail till sj@weselect.com.

Ansökningsperiod:
Stockholm: 29 maj - 23 juni
Göteborg: 5 juni - 30 juni
Malmö, Linköping, Hallsberg & Sundsvall: 10 juni - 7 juli
Västerås, Eskilstuna, Gävle inlandståg, Fagersta och Borlänge: 8 juli - 4 aug
Falun: 15 juli - 11 aug
Mer info
Kontaktperson Sofia Bellinder
Telefon 0768741136
Område Stockholms stad
Yrkesroll Service & Kundtjänst, Serviceyrken
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sj.se
Sista ansökningsdag 11 aug 2019 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,5 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av våra 1 200 avgångar från 284 stationer – från Narvik i norr till Köpenhamn i söder och från Stockholm i öst till Oslo i väst. SJ är ett aktiebolag som ägs av svenska staten med uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg och erbjuder tågresor i egen regi och på uppdrag av nationella och regionala trafikmyndigheter.

Precis som människors resande förändras vi. Resandet ska bli enklare, pålitligare och härligare och kunderna ska få uppleva vår vision "Ett SJ att lita på och längta till!". Detta ger oss på SJ en utmanande vardag och stora utvecklingsmöjligheter!