Projektområdeschef

Projektområdeschef

Känner du att det är dags att jobba med ett riktigt viktigt uppdrag?

Vill du ansvara för en projektportfölj i ett bolag med långsiktigt fastighetsägaransvar samtidigt som du bidrar till en god skolmiljö för Stockholms barn och ungdomar?

Då Stockholm stad är i tillväxt blir SISABs uppdrag att möta det utökade behovet av platser på skolor och förskolor, dels genom nyproduktion och dels genom att utveckla det befintliga fastighetsbeståndet.

Vi skall bygga ca 50 000 elevplatser (förskole- och skolplatser) fram till 2040. Vår projektportfölj ligger på 29 miljarder.

För att klara detta uppdrag söker nu SISAB till projektavdelningen en engagerad och affärsmässig Projektområdeschef med goda ledaregenskaper.

Rollen som Projektområdeschef

Som Projektområdeschef är du chef för ett av SISAB:s 4 projektområden (PO) Med det följer ett ansvar för att driva, koordinera samt utveckla ditt projektområde i syfte att säkerställa enhetens och avdelningens mål och nyckeltal i enlighet med budget samt bolagets verksamhetsplan. De fyra projektområdena driver tillsammans ca 350 projekt, allt från små underhållsprojekt till nybyggnationer av stora skolor för 1200 elever.

Projektområdeschefen leder och har ett direkt ansvar för personal, ekonomi och verksamhet,. Din roll blir att motivera, leda, följa upp och utveckla enheten och dess medarbetare. Du har ca 10 direktrapporterande projektansvariga. Tillsammans med dem ska du säkerställa att SISAB tillhandahåller ändamålsenliga, flexibla och kostnadseffektiva lokaler för stadens förskole- och skolverksamhet. I rollen ingår även övergripande ansvar för medarbetarutveckling, resurssättning av projekten, kontinuerlig uppföljning av medarbetarens respektive projektens målbild.

Den organisatoriska tillhörigheten är projektavdelningen och i rollen som Projektområdeschef ingår man även i projektavdelningens ledningsgrupp. Som projektområdeschef får du en viktig roll i samhällsutbyggnaden av Stockholm Stad. Du får en nyckelroll i företaget med stor möjlighet att påverka.

Din kompetens

Den vi söker har en god samarbetsförmåga och har förmåga att lyssna, kommunicera och lösa olika situationer på ett konstruktivt sätt. Med det följer att kunna skapa goda relationer internt som externt. Det är viktigt att du är en tydlig ledare och kan fatta väl avvägda beslut. Då vi hela tiden vill utvecklas vill vi att du kan driva förändringsprocesser. Tjänsten förutsätter förmåga att hantera flera parallella uppgifter och att växla mellan komplexa uppgifter och handfasta operativa frågor. Då vi är ett värderingsstyrt företag skall du ha god förståelse för organisationens värderingar och agera enligt dem.

Du har
  • antigen adekvat högskoleutbildning eller civilingenjörsutbildning inom fastighet/bygg.
  • erfarenhet och kunskap om struktur i en politiskt styrd organisation vars uppdrag och syfte är att bidra till samhällsnytta.
  • lång erfarenhet av projektledning eller andra relevanta befattningar inom fastighet och byggbranschen
  • kompetens om avtal, gärna offentlig upphandling (LOU), entreprenadjuridik, aktuell arbetsmiljölagstiftning och övriga föreskrifter inom bygg- och anläggningsarbete
  • Erfarenhet av att arbeta med och i verksamhetssystem, processledning och utvecklingsarbete.
Upplysningar om tjänsten
Har du frågor om tjänsten, kontakta: Marie Langheden (HR) på 08-508 461 36 eller Anders Eklund (Avdelningschef) på 08-508 460 67. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Mer info
Kontaktperson Marie Langheden
Telefon 08-508 461 36
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sisab.se/
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

SISAB är ett värderingsstyrt bolag. Vi arbetar aktivt med att ha ett gemensamt synsätt och förhållningssätt; vi är affärsmässiga, ansvarstagande och engagerade. Dessa värderingar synliggörs genom vårt sätt att bemöta andra, vårt sätt att agera och fatta beslut.

Vi erbjuder nya fina kontorslokaler i Globen, Palmfelt Center, tillgång till motionsanläggning i anslutning till kontoret, marknadsmässig lön med pensionsavsättning, friskvårdsbidrag och anslutning till vårt kollektivavtal. Självklart får du också ett helt gäng härliga kollegor.

"Vi bygger rum där kunskap växer"