Projektledare

Projektledare

Stockholm är en kommun i tillväxt och för att möta ökande behov av utbildningsplatser så kommer vi behöva bygga om och bygga ut många av våra förskolor och skolor. Dessutom krävs det att vi bygger ett stort antal nya förskolor och skolor.

För att klara detta uppdrag söker SISAB flera Projektledare till ett helt nytt Projektområde .

Projektområde 4
Du kommer som projektledare tillhöra projektområde 4 - en helt ny enhet som kommer utgöra ett av SISAB:s fyra projektområden. Den organisatoriska tillhörigheten är Projektavdelningen. Projektområde 4 kommer bestå av ett antal projektledare (interna och externa) som ansvarar för att leda etableringen av tillfälliga skolor och förskolor i form av paviljonger.

Projektområdet ska även ansvara för etableringen av SISAB:s utbytesprogram - ett utvecklingsprojekt för att ersätta äldre förskolor med permanenta prefabricerade modulhus. Projektområdet kommer vidare ansvara för att leda mindre och enklare investerings- och underhållsprojekt. Nytt för SISAB är också införandet av en roll som ska administrera garantibesiktningarna. Placeringen blir även den i projektområde 4.

Ditt uppdrag
Övergripande ansvar för dig är att aktivt följa upp, planera och ansvara för framdrift av projekt samt se till att dessa kvalitetssäkras och utförs i enlighet med SISAB:s projektstyrningssystem. Arbetsuppgifterna innefattar att du b la:
  • Ansvarar för att följa upp projektens mål, tidplan och prognos enligt beslutad budget samt löpande rapportera till projektägaren och projektområdeschefen (POC) om projektens status
  • Tar fram underlag för offerter, bistår i upphandling av konsulter samt entreprenörer, tar fram riskanalyser, deltar i detaljplanearbete, tar fram underlag för bygglovsansökningar, bistår i uppföljning av arbetsmiljö i entreprenader samt koordinerar garantibesiktningar
  • Säkerställer fastighetsägar- och byggherreansvaret bl.a. genom uppföljning av att företagets olika verksamhetssystem används
Mycket arbete sker i samverkan med andra externa förvaltningar i syfte att effektivisera Stadens processer (Exempelvis SBK, Utbildningsförvaltningen och Stadsdelsförvaltningen).

Din bakgrund
För att lyckas i rollen som Projektledare är det viktigt att du har bra samarbetsförmåga och är en god lyssnare samt har förmågan att kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är strukturerad, organiserad och kan prioritera aktiviteter på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller deadlines.

Du har stor kvalitetsmedvetenhet och lägger stor vikt vid att leva upp till företagets mål och kvalitetsstandard. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer och har fokus på projektets kostnader och budget.

Du har goda ledaregenskaper och kan motivera och driva framåt såväl projekt som förändringsprocesser. Du känner dig trygg i att fatta beslut, även obekväma. Det är viktigt att du har tålmodighet och noggrannhet i att driva projekt över lång tid. Du har även förmåga att hantera flera parallella uppgifter och kan växla mellan komplexa uppgifter och handfasta operativa frågor. Du skapar goda relationer, både internt och externt.

Vi tror att du som söker tjänsten som Projektledare:
  • Har minst högskoleutbildning med inriktning mot fastighet/bygg eller motsvarande. Du har även några års erfarenhet av projektledning
  • Har ett antal års erfarenhet av att arbeta inom eller utom fastighets-/byggbranschen, alternativt mångårig erfarenhet från andra befattningar inom fastighetsbranschen
  • Har kunskaper om LOU, aktuell arbetsmiljölagstiftning och föreskrifter inom bygg- och anläggningsarbete samt någon form av chefs- och/eller ledarskapsutbildning
Ditt nästa steg
Du söker tjänsten genom klicka på Ansök-knappen nedan. För information om tjänsten, kontakta Anders Eklund, avdelningschef på 08-50846067 eller Marie Langheden, HR-specialist på 08-50846136. Vi arbetar löpande med urval så vi ser gärna att du skickar din ansökan snarast. Tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Din framtid hos oss
Stockholm är en av Europas snabbast växande regioner och behovet av bra utbildningslokaler är större än någonsin. Som kommunalt bolag har SISAB en unik och avgörande roll för stadens fortsatta utveckling. SISAB:s viktigaste tillgång är våra medarbetare och därför arbetar vi aktivt för att skapa ett balanserat arbetsklimat. Vi har en stark gemenskap med ett nära ledarskap där medarbetarna trivs och får utrymme att växa.

Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning. Vi sitter i trevliga lokaler med goda kommunikationer vid Liljeholmen men kommer flytta till Globenområdet i november 2018.

Det här är SISAB
SISAB har cirka 600 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar vi 1,8 miljoner kvadratmeter, där ungefär tvåhundratusen barn, unga och vuxna vistas dagligen. Ytan motsvarar hela fem Gamla stan - samlade i en och samma stad. Förutom drift och underhåll av fastigheterna arbetar vi med omfattande om- och tillbyggnationer samt vissa nybyggnationer.

Som medarbetare på SISAB blir du en del av ett team vars målsättning är att erbjuda sunda, trevliga och ändamålsenliga utbildningsmiljöer. Tillsammans skapar vi rum där kunskap växer. Läs mer om oss på www.sisab.se

Det här är Projektavdelningen
Projektavdelningen utför företagets byggnadsprojekt på ett strukturerat arbetssätt med samlad kompetens. Vi driver projekt på uppdrag av Fastighetsavdelningen för att ge barn och ungdomar Stockholms bästa utbildningsmiljöer.

Avdelningen kommer bestå av 55 medarbetare uppdelad på 6 enheter. Projektområde 1-4 (projektansvariga, projektledare), Projektstöd (controller, koordinatorer) och Projektutveckling (specialister).
Mer info
Kontaktperson Anders Eklund
Telefon 08-50846067
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sisab.se/
Sista ansökningsdag 6 nov (47 dagar kvar)