Fastighetsutvecklare

Fastighetsutvecklare

Det här är avdelningen för Fastighetsutveckling (FU)

Behovet av skollokaler i Stockholm är under ständig förändring. Den omfattande utbyggnaden av nya bostäder inom Stockholm ställer krav på tillskapande av nya lokaler för skolor och förskolor. FUs uppdrag är att i tidiga skeden säkra tillskapandet av dessa skol- och förskoleplatser. Genom att arbeta aktivt med stadens olika bolag och förvaltningar samt med externa aktörer är det FUs roll att finna lämpliga lokaler och mark för skol- och förskoleverksamhet. Avdelningen består av tre fastighetsutvecklare som leds av avdelningschef.

En dag på jobbet

Med utgångpunkt från våra nya och trevliga lokaler vid Globen svarar du för att samordna fastighetsutredningar och medverka vid förvärv och försäljning av fastigheter. Det innebär allt från att ta fram analyser och strategiska beslutsunderlag, att leda och ansvara för tidiga skeden gällande inhyrning, nyproduktion samt tillbyggnader till att företräda SISAB i olika forum och nätverk.

Du förväntas även bygga upp nätverk med externa fastighetsutvecklare och bolag för att hitta befintliga fastigheter med lokaler lämpliga för utbildning. Ett nära samarbete med stadens exploatering- och stadsbyggnadskontor är en förutsättning för att hitta ny lämplig mark för kommande behov. Kort sagt handlar en arbetsdag mycket om att bygga nya och nära relationer med flera aktörer i branschen.

Din profil

Vi arbetar aktivt med den miljö där barn och ungdomar utvecklas och våra kunder och samarbetspartners märker om vi är engagerade. I din roll ställs det extra krav på förmågan att kunna väga och balansera olika krav och intressen för att hitta den optimala lösningen utifrån ett affärsmässigt och långsiktigt perspektiv.

På SISAB är vi alla, oavsett roll, affärsmässiga. Vi har en hög integritet i våra relationer med kunder och leverantörer, där vi håller vi vad vi lovar och tydligt visar vårt ansvar. Här är professionalism och beställarkompetens nyckelord. I rollen som fastighetsutvecklare innebär det bland annat att du behöver ha goda kunskaper inom fastighetsjuridik, projektekonomi och transaktioner. Du behöver även ha erfarenhet av stadsbyggnads- och exploateringsprocessen i Stockholm och utöver det är förhandlingsvana uppskattat. Erfarenhet från arbete med exploatering är meriterande.Vi tror att du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande i ryggsäcken, alternativt en liknande utbildning med inriktning mot samhällsbyggnad och lantmäteri samt att du har fem till sju års relevant arbetslivserfarenhet.Ditt nästa stegVill du veta mer är du välkommen att kontakta Olle Åberg, avdelningschef, tfn 08-508 461 11 eller Anna Apazidis, HR-specialist, tfn 08-508 461 37. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök-knappen nedan. Vi arbetar löpande med urval och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Kontaktperson Olle Åberg
Telefon 08-508 461 11
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Industri & Anläggning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sisab.se/
Sista ansökningsdag 23 nov (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholms stadshus AB. Bolaget omsätter cirka 2 miljarder kronor och äger 590 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB 1,8 miljoner kvadratmeter, där fler än 125 000 människor vistas dagligen.

Som ett av landets största fastighetsbolag har vi mycket att vara stolta över. För att ge barn och ungdomar bästa möjliga start i livet äger, förvaltar och utvecklar vi Stockholms skolor och förskolor. Med hållbarhet och smarta lösningar i trygga och inspirerande utbildningsmiljöer bidrar vi till att forma framtidens Stockholm. Läs mer om oss på www.sisab.se.