Ekonomi- och hyresadministratör

Ekonomi- och hyresadministratör

Nu utökar vi vår fastighetsavdelning med ytterligare en ekonomi- och hyresadministratör finns möjlighet att kliva in i en nyinrättad roll på SISAB – här får du vara med och bidra till att öka antalet elevplatser för barn och ungdomar i Stockholm!

Om fastighetsavdelningen

Fastighetsavdelningen är navet i förvaltningen och äger och förvaltar SISAB:s alla grund- och gymnasieskolor samt förskolor. Avdelningen består av sju förvaltningsområden, en förvaltningsutvecklingsenhet och en enhet för fastighetsstöd där hyresspecialister samt controllerfunktion finns. Tjänsten ekonomi- och hyresadministratör ingår i enheten fastighetsstöd och totalt arbetar ca 70 personer på avdelningen.

En dag på jobbet

Det huvudsakliga uppdraget är att agera stöd för fastighetsavdelningen samtidigt som du självständigt samordnar och utvecklar ekonomi- och hyresrutiner utifrån ett företagsövergripande perspektiv. Du kommer även ansvara för fakturering och debitering på fastighetsavdelningen.

I rollen som ekonomi- och hyresadministratör jobbar du även med
 • Ansvara för hyresadministration såsom debitering och uppföljning i samarbete med hyresspecialister
 • Ansvara för utskick av uppsägningslista och hantering av intresseanmälningar
 • Ansvara för framtagning av ekonomisk statistik i samband med månadsbokslut
 • Ansvara för uppföljning av felanmälan- och skadegörelsekostnader
 • Ansvar för uppdatering samt uppföljning av projektinformation i Agresso
 • Ansvara för framtagning av restvärdesberäkningar
 • Ansvar för hyresgästsfakturering gällande övriga intäkter för avdelningen
 • Ansvara för ombokningar i huvudbok
 • Ansvar för internkontrollsuppföljning för Fastighetsavdelningen
 • Ansvara för att driva och utveckla interna rutiner inom området
 • Bistå i uppdatering av fastighetsdatabas
 • Bistå i administration kring försäkringsärenden
 • Bistå i framtagning av underlag och analys i samband med budget och prognosarbete
Din bakgrund

Vi tror att du har 1-2 års erfarenhet av problemlösningsorienterade och administrativa uppgifter, kanske utifrån ett fastighetsekonomiskt perspektiv. För att lyckas i rollen ser vi också att du är analytisk, arbetar strukturerat och metodiskt och har fokus på resultat och utveckling.

Personliga egenskaper

Dina personliga kompetenser är oerhört viktiga för oss. Vi ser att du är lyhörd och hjälpsam för kollegorna på avdelningen, har mycket energi och en förmåga att motivera och få med andra i utvecklingen framåt. Vidare behöver du vara en fena på att förmedla information tydligt och enkelt såväl muntligt som skriftligt. Vi arbetar i stor utsträckning med digitala verktyg och system vilket ställer krav på att du har god IT-kompetens och lätt att ta till dig nya system.

Utbildning

Universitet eller högskolestudier inom ekonomi/juridik eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Din framtid hos oss

Stockholm är en av Europas snabbast växande regioner och behovet av bra utbildningslokaler är större än någonsin. Som kommunalt bolag har SISAB en unik och avgörande roll för stadens fortsatta utveckling.

SISAB:s viktigaste tillgång är våra medarbetare. Därför arbetar vi aktivt för att skapa ett balanserat arbetsklimat. Vi har en stark gemenskap med ett nära ledarskap där medarbetarna trivs och får utrymme att växa.

Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi sitter i trevliga lokaler med goda kommunikationer vid Liljeholmen men kommer att flytta till ännu trevligare lokaler vid Globen i november.

Ditt nästa steg

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök-knappen nedan. För information om tjänsten kontakta Carmen Stefan (Enhetschef fastighetsstöd) på tel. 08-508 470 13 eller Anna Apazidis (HR-specialist) på tel. 08-508 461 37. Vi arbetar löpande med urval så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sisab.se/
Sista ansökningsdag 10 nov (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholms stadshus AB. Bolaget omsätter cirka 2 miljarder kronor och äger 590 förskolor, grundskolor och gymnasier i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB 1,8 miljarder kvadratmeter, där fler än 125 000 människor vistas dagligen.

Som ett av landets största fastighetsbolag har vi mycket att vara stolta över. För att ge barn och ungdomar bästa möjliga start i livet äger, förvaltar och utvecklar vi Stockholms skolor och förskolor. Med hållbarhet och smarta lösningar i trygga och inspirerande utbildningsmiljöer bidrar vi till att forma framtidens Stockholm. Läs mer om oss på www.sisab.se