Windows/SCCM-tekniker till SEB i Stockholm

Windows/SCCM-tekniker till SEB i Stockholm

Som Windows/SCCM-tekniker hos SEB i Stockholm får du specialisera dig hos en av Nordens största IT-arbetsgivare!

SEB söker dig som vill ansvara för drift, automatisering och utveckling av SEB:s Windows-plattform om ett stort antal servrar som ligger till grund för flera av bankens interna och externa applikationer. Din uppgift är att managera plattformsdriften tillsammans med vår specialistgrupp, och dessutom ansvara för större projekt som utveckling av automations-, monitorerings- och säkerhetslösningar samt molnförflyttning.

Om jobbet

Vår miljö består av Windows Server 2012R2/2016/2019/2022 och hela System Center-sviten samt Admin Center och Defender. I och med regelverks- och säkerhetsfrågor är vi primärt on-prem, men använder även molnet i en mindre utsträckning och kommer fortsätta molnförflyttningen.

Din roll har två fokusområden; dels den kontinuerliga driften och manageringen av vår Windows-plattform i SCCM, Powershell och med GPO:er. Tonvikten ligger dock på att utveckla våra befintliga system och automationer. Det kan handla om nya lösningar för säkerhet, monitorering, backuper eller Infrastructure as Code.

Vi är ett specialistteam för plattformsdriften och arbetar nära våra systerteam inom bland annat applikationsdrift, virtualisering, databashantering, säkerhet, fysiska serverhanteringen och AD.

Vi erbjuder dig:
  • En viktig roll för vårt infrastrukturområde där du säkerställer att vår plattform förblir optimerad och driftsäker
  • Ett förmånligt och tryggt anställningserbjudande med bland annat personalbank, ränteförmåner och bonus
  • Involvering i stora projekt som gör stor skillnad för oss, våra kollegor utanför teamet och inte minst för våra kunder.
Ditt team

Du tillhör teamet Windows Infra, som består av ca 10 tekniker i både Solna och Vilnius. De flesta av oss har trivts länge på banken, och bakgrunden till att vi söker fler kollegor är att ett par kollegor bytt team internt hos SEB. De kommer vi såklart sakna, men ser fram emot att få in nya kollegor både för att bredda vår kunskap och vår grupp. Att dela kunskap och med- och motgångar ser vi som en förutsättning för att vi ska leverera - och må - bra.

SEB tillämpar en hybrid arbetsplatslösning där du får arbeta både hemifrån men också på kontoret i Solna. I juni firade SEB fem år på vårt kontor i Solna (Arenastaden) - Sveriges största kontorsbyggnad. Utöver 4 500 arbetsplatser rymmer våra nästan 100 000 (!) kvadratmeter gym, restauranger, cykelgarage, terrass åt nästan alla väderstreck och såklart det obligatoriska pingisbordet.

Vem är du?

Vi söker dig som har lätt för samarbete. Du delar gärna med dig av idéer och kunskap, samtidigt som du är självgående och kan hitta nya lösningar och idéer för att förbättra både vårt och ditt egna arbete.

Erfarenhetsmässigt har du mycket goda kunskaper i SCCM, GPO:er och Powershell, eller annat scriptspråk. Apropå språk är vårt koncernspråk engelska, och vi har engelsktalande teamkollegor, vilket gör att vi söker dig som är bekväm med att arbeta med engelska som arbetsspråk.

Plus i kanten är om du har erfarenhet av SCOM, Ansible eller andra IaC-lösningar och säkerhetsarbete.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB

www.sebgroup.com/career

Intresserad?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Mikaela Ströberg
Telefon 070-7615972
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett brett utbud av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vi finns representerade i ett 20-tal länder runt om i världen med cirka 15 500 anställda.