Test Manager, Cash Ledger till SEB I Stockholm

Test Manager, Cash Ledger till SEB I Stockholm

SEB I Stockholm söker en Test Manager för att sätta strategin och leda vägen i ett av våra mest unika moderniseringsprojekt.

Vår Cash Ledger är hjärtat av banken, och hanterar våra core-transaktioner. Som en del av att framtidssäkra SEB bygger vi om plattformen och kommer att leverera vår första lösning i produktion 2024. Vi moderniserar både våra kärnfunktioner, och vårt sätt att arbeta i en stordatormiljö med testautomation, CI/CD, DevOps och TDD.

Om jobbet

Som Test Manager i Cash Ledger-projektet är du ansvarig för teststrategin end-to-end. Din uppgift är att förstå projektets mål samt behoven och kraven från våra stakeholders, och fatta beslut gällande teststrategier, processer och arbetssätt i enlighet med dessa. Du och projektledningen kommer att bygga ett testteam därefter. Du kommer att ha SEB:s övergripnde teststrategi som vägledning, men du kommer också att ha stort mandat att strategisera för ex. testautomation, testmiljöer, TDD och integrationstestning, för att säkerställa att vi levererar stabila och pålitliga deployer och lösningar.

Vi återskapar inte den nuvarande plattformen 1:1, utan anpassar den nya till våra nuvarande och framtida affärsmässiga och tekniska behov. Vi har valt moderna stordatorlösningar för den nya plattformen för att hålla den robust och pålitlig. Detta i kombination med vårt sätt att arbeta med DevOps-verktyg, automatisk testning och kontinuerlig deployment blir en unik sammanslagning av stordator och DevOps.

Vi erbjuder dig
  • En strategisk nyckelroll i ett av SEB:s mest unika och viktigaste moderniseringsprojekt
  • Trygga och bra förmåner hos en arbetsgivare som värdesätter balans mellan privatliv och arbete och din professionella utveckling som specialist
Ditt team och arbetsplats

Du tillhör Core Ledger-teamet, som bildades för 2,5 år sedan med uppgiften att bygga om plattformen. Vi är nu 15 personer i projektgruppen. Du kommer att arbeta i agila sprintar (SAFe-ramverket) tillsammans med projektledare, utvecklare, lösningsarkitekter, POs, Business Analysts och Scrum Masters. Du rapporterar till projektledaren. Även om vi har olika bakgrund och specialiteter, är vårt gemensamma mål att göra denna övergång till högsta standard - tillsammans.

Vi arbetar efter en hybrid remote-modell. När vi inte jobbar hemifrån jobbar vi på SEB:s Tech Office i Solna.

Vem är du?

Omfattningen av denna roll kräver förmågan att både samarbeta och leda, samt förmågan att bedöma när vilken av dessa egenskaper behövs. Saker och ting kommer att förändras under vägen när vi rör oss framåt i projektet, vilket kräver flexibilitet och anpassningsförmåga. Du kommer att vara i skärningspunkten mellan många intressenter och lösningar och kommer att behöva vara medveten om komplexiteten i organisationen och projektet. Du initierar lösningar som passar både uppgiften och helheten.

Erfarenhetsmässigt har du en bakgrund av att sätta upp metoder och processer för end-to-end-testning i en komplex IT-miljö med många integrationer, till exempel inom bank eller finans. Du har erfarenhet av testautomation, antingen hands-on eller strategiskt. Våra arbetsspråk är svenska och engelska och vi söker dig som är bekväm med svenska och engelska som arbetsspråk i tal och skrift. Erfarenhet av DevOps är meriterande.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB

www.sebgroup.com/career

Intresserad?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Mikaela Ströberg
Telefon 070-7615972
Email Mejla Mikaela Ströberg
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Testare, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 17 dec 2022 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett brett utbud av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vi finns representerade i ett 20-tal länder runt om i världen med cirka 15 500 anställda.