SEB Tech Programme: Quant Developer

SEB Tech Programme: Quant Developer

Som Quant Developer hos SEB erbjuds du en unik möjlighet att utvecklas inom både kvantitativ riskanalys och programmering!

Som Quant Developer hos SEB i Stockholm samarbetar du med kvantanalytiker i affären för att utveckla lösningar för SEB:s riskanalyser och riskkontroll. Quant Development är ett högprioriterat område och ditt arbete bidrar till SEB:s utveckling, stabilitet och trovärdighet. Vill du ha ett arbete där du ständigt lär dig något nytt? Välkommen till Quant Development!

Parallellt med rollen som Quant Developer deltar du även i vårt talangprogram SEB Tech Programme, som ger dig en bred inblick i en stor och komplex, internationell organisation via fördjupat lärande och nätverkande. Med andra ord får du en unik möjlighet att utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt!

Vårt erbjudande till dig

I över ett decennium har vi genom SEB Tech Programme erbjudit talanger som är i början av sin IT-karriär att utvecklas till vassa IT-specialister. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT, vilket ger dig goda och spännande möjligheter att förverkliga dina ambitioner.

SEB erbjuder dig:
  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Verkliga affärsutmaningar och projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • Efter programmets slut är målet att erbjuda dig en anställning i den roll du har blivit antagen till.
Din framtida roll och ditt team

Tillsammans med oss i teamet Quant Development utvecklar du system för riskberäkning, analys, kontroll och modellvalidering. Vi utvecklar i Python, SQL, Java, C++ och .Net och arbetar även i Airflow, OpenShift och Google Cloud Platform. Du är med från ax till limpa för att ta fram krav, utveckla affärslogik, mjukvaruutveckling och slutligen se hur lösningen används i praktiken.

Du har teammedlemmar i både Stockholm och Riga och tillsammans har vi en stor förändringsvilja och stark tro på ny teknik. Vår kultur är lättsam och vi tror på stor personlig frihet inom ramar för att skapa bästa förutsättningar för varje individ att komma till sin fulla potential. Ledarskapet är tydligt och vi värnar om dina intresseområden och vart du vill utvecklas framåt.

Din framtida chef, Jonatan Dahlqvist, beskriver arbetet på Quant Development så här:

"Välkommen till oss på Quant Development, ett kompetent team där vi värnar om att ta tillvara på varje individs styrkor och personliga utveckling. Vi tror på att varje arbetsdag ska vara utmanande och meningsfull men också underhållande och lättsam. Hos oss får du möjlighet att snabbt utvecklas inom spännande områden som avancerad problemlösning, programmering, risk och värdering av finansiella instrument."

Dina kvalifikationer

Har du passion för IT och är nyfiken på SEB? SEB Tech Programme ger dig en rivstart i din utveckling och karriär!

Vi söker dig som:
  • Har en akademisk examen inom IT eller teknik alternativt 2-årig YH-examen inom relevant område.
  • Tar examen innan programmets start eller har tagit examen inom de senaste tre åren.
  • Är flytande i engelska, i tal och skrift.
  • Det är meriterande med kunskaper inom antingen Python, Java, .NET eller C++ samt SQL
Vi söker dig som är analytisk och tycker om att arbeta med komplexa problem och utmaningar. För att trivas i rollen tror vi att du är en person med resultatfokus och kommer med egna idéer och förslag till förbättringar. Är du intresserad av matematik och finans, är nyfiken och vill lära dig något nytt varje dag är det här rollen för dig!

Varmt välkommen till SEB!

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar SEB med Ada Digital, som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via ansökningsformuläret med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email.

Sök jobbet snarast om du är intresserad, men allra senast den 22:a januari! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Amanda Larsson
Email Mejla Amanda Larsson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som arbetsgivare är vi övertygade om att mångfald och inkludering är avgörande för att lyckas och med rätt attityd är du välkommen till vårt team. Läs gärna mer om hur det är att jobba hos oss på https://sebgroup.com/career

Läs också gärna mer om SEB Tech Programmes upplägg och de andra lediga positionerna till starten 2023 här: https://sebgroup.com/sv/karriar/vem-ar-du/nyexaminerade-och-studenter/tech-program