SEB Tech Programme: IT-Säkerhetsspecialist

SEB Tech Programme: IT-Säkerhetsspecialist

Vill du arbeta med info- och IT-säkerhet på en internationell storbank? På SEB arbetar du med säkerhetsfrågor på en global nivå!

Som IT-Säkerhetsspecialist inom Group Security & Cyber Defence hos SEB i Stockholm är du en del av ett prioriterat område på SEB som ansvarar för säkerhet och trygghet för hela banken. På koncernnivå ansvarar vi för omvärldsbevakning, riskhantering, uppföljning och rådgivning inom IT- och informationssäkerhet. Här får du arbeta i en bred miljö tillsammans med andra säkerhetsexperter, där ditt arbete bidrar till både bankens utveckling och samhället i stort!

Parallellt med rollen som IT-Säkerhetsspecialist deltar du även i vårt talangprogram SEB Tech Programme, som ger dig en bred inblick i en stor och komplex, internationell organisation via fördjupat lärande och nätverkande. Med andra ord får du en unik möjlighet att utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt!

Vårt erbjudande till dig

I över ett decennium har vi genom SEB Tech Programme erbjudit talanger som är i början av sin IT-karriär att utvecklas till vassa IT-specialister. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT, vilket ger dig goda och spännande möjligheter att förverkliga dina ambitioner.

SEB erbjuder dig:
  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Verkliga affärsutmaningar och projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • Efter programmets slut är målet att erbjuda dig en anställning i den roll du har blivit antagen till.
Din framtida roll och ditt team

Hos oss på avdelningen Group Security & Cyber Defence tillhör du ett högt kompetent team av säkerhetsexperter. Du blir en del av ett multifunktionellt team som arbetar proaktivt, strategiskt och operativt för att säkerställa att SEB:s kunder och verksamhet är skyddade.

Vi arbetar i en bred och snabbrörlig miljö med många kontaktytor internt som externt. Du är inblandad i flertalet spännande projekt och initiativ över hela SEB där du har stora möjligheter att utvecklas inom ett team som värderar kompetensöverföring och samarbete.

Din framtida chef, Kristoffer Sjöström, beskriver arbetet på Group Security & Cyber Defence så här:

"Här är chansen för dig som vill bli en specialist inom säkerhetsområdet genom att säkerställa att SEB är skyddade mot allt som kan förespås samt bygga förmåga att hantera det oförutsägbara. Hos oss finns det många utvecklingsmöjligheter och ditt arbete gör nytta för hela SEB:s verksamhet såväl som samhället i stort."

Dina kvalifikationer

Har du passion för IT och är nyfiken på SEB? SEB Tech Programme ger dig en rivstart i din utveckling och karriär!

Vi söker dig som:
  • Har en akademisk examen inom IT eller teknik alternativt 2-årig YH-examen inom relevant område.
  • Tar examen innan programmets start eller har tagit examen inom de senaste tre åren.
  • Är flytande i engelska, i tal och skrift.
  • Det är meriterande med kunskaper inom eller intresse för IT-säkerhet
Som person är du orädd för utmaningar och tar dig an ditt arbete med en lösningsorienterad inställning. I din roll kommer du ha många kontaktytor inom hela SEB och du trivs därför i en kommunikativ roll med mycket samarbete. Hos oss arbetar du inom ett brett och snabbrörligt område, därför ser vi att du är driven och nyfiken efter ny kunskap.

Varmt välkommen till SEB!

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar SEB med Ada Digital, som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via ansökningsformuläret med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email.

Sök jobbet snarast om du är intresserad, men allra senast den 22:a januari! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Amanda Larsson
Email Mejla Amanda Larsson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som arbetsgivare är vi övertygade om att mångfald och inkludering är avgörande för att lyckas och med rätt attityd är du välkommen till vårt team. Läs gärna mer om hur det är att jobba hos oss på https://sebgroup.com/career

Läs också gärna mer om SEB Tech Programmes upplägg och de andra lediga positionerna till starten 2023 här: https://sebgroup.com/sv/karriar/vem-ar-du/nyexaminerade-och-studenter/tech-program