SEB Tech Programme: Data Scientist

SEB Tech Programme: Data Scientist

Vill du arbeta med Machine Learning och proaktiva analyser på en av Nordens största banker? SEB Kort söker en Data Scientist.

Som Data Scientist inom Data & Analytics hos SEB Kort i Stockholm är du en del av en mindre gruppering hos SEB Kort med stora möjligheter att påverka vår väg framåt. Med hjälp av AI, maskininlärning och andra analysverktyg skapar vi nytta för hela SEB Kort och möjliggör en datadriven verksamhet!

Parallellt med rollen som Data Scientist deltar du även i vårt talangprogram SEB Tech Programme, som ger dig en bred inblick i en stor och komplex, internationell organisation via fördjupat lärande och nätverkande. Med andra ord får du en unik möjlighet att utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt!

Vårt erbjudande till dig

I över ett decennium har vi genom SEB Tech Programme erbjudit talanger som är i början av sin IT-karriär att utvecklas till vassa IT-specialister. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT, vilket ger dig goda och spännande möjligheter att förverkliga dina ambitioner.

SEB erbjuder dig:
  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Verkliga affärsutmaningar och projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • Efter programmets slut är målet att erbjuda dig en anställning i den roll du har blivit antagen till.
Din framtida roll och ditt team

Vi på Data & Analytics stöttar hela SEB Kort med analyser och beslutsunderlag med syfte att möjliggöra datadrivna beslut. Inom teamet finns stor kompetens inom bland annat Python, Anaconda, SAS och Oracle och just nu utforskar vi molnlösningar med Google Vertex AI.

Du blir en del av ett glatt och motiverat team med en stark samarbetsvilja för att nå gemensamma mål. Hos oss står förbättring och nytänkande i fokus. En viktig del i din roll är att arbeta proaktivt med analyser och utforska nya algoritmer och verktyg för att optimera det datadrivna arbetet på SEB Kort.

Din framtida chef, Johan Morling, beskriver arbetet på Data & Analytics så här:

"Hos oss har du en drivande roll där du använder ny teknik för att skapa och förbättra tillvägagångssätt för hur vi arbetar med data! Möjligheterna är enorma och det är dina drivkrafter och mål som avgör vad du vill utvecklas inom."

Dina kvalifikationer

Har du passion för IT och är nyfiken på SEB? SEB Tech Programme ger dig en rivstart i din utveckling och karriär!

Vi söker dig som:
  • Har en akademisk examen inom IT eller teknik alternativt 2-årig YH-examen inom relevant område.
  • Tar examen innan programmets start eller har tagit examen inom de senaste tre åren.
  • Är flytande i svenska och engelska, i tal och skrift.
  • Det är meriterande med kunskaper inom Artificiell Intelligens eller maskininlärning samt SQL
Som Data Scientist har du många kontaktytor och därför är det viktigt att du är en god och lyhörd kommunikatör och trivs i en roll där du dagligen interagerar med dina kollegor. Är du intresserad av problemlösning, nyfiken och vill utvecklas inom Data Science, så kommer du trivas hos oss!

Varmt välkommen till SEB!

Vill du veta mer om SEB:s Tech Programme? Nu på måndag den 28 november klockan 11:30 arrangerar vi på Ada Digital tillsammans med vårt moderbolag TNG Jobbshopping Live - ett direktsänt event där du får konkreta söka jobb-tips. Under avsnittet får du som tittare veta allt om SEB:s Tech Programme. Du streamar kostnadsfritt via länken (och kan självklart titta i efterhand): https://lnkd.in/eQdA4CJW

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar SEB med Ada Digital, som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via ansökningsformuläret med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email.

Sök jobbet snarast om du är intresserad, men allra senast den 22:a januari! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Amanda Larsson
Email Mejla Amanda Larsson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som arbetsgivare är vi övertygade om att mångfald och inkludering är avgörande för att lyckas och med rätt attityd är du välkommen till vårt team. Läs gärna mer om hur det är att jobba hos oss på https://sebgroup.com/career

Läs också gärna mer om SEB Tech Programmes upplägg och de andra lediga positionerna till starten 2023 här: https://sebgroup.com/sv/karriar/vem-ar-du/nyexaminerade-och-studenter/tech-program