SEB Tech Programme: Data Engineer

SEB Tech Programme: Data Engineer

Som Data Engineer på SEB bidrar du till vår datadrivna resa och arbetar med komplex data och storskaliga Big Data-lösningar!

Som Data Engineer hos SEB i Stockholm finns oändliga möjligheter för dig som vill bli en expert inom data! Med hjälp av ny teknik inom Big Data, molnlösningar och Data Warehouse skapar vi moderna lösningar för hantering av verksamhetskritisk data.

Parallellt med rollen som Data Engineer deltar du även i vårt talangprogram SEB Tech Programme, som ger dig en bred inblick i en stor och komplex, internationell organisation via fördjupat lärande och nätverkande. Med andra ord får du en unik möjlighet att utvecklas inom IT i en modern organisation med hög förändringstakt!

Vårt erbjudande till dig

I över ett decennium har vi genom SEB Tech Programme erbjudit talanger som är i början av sin IT-karriär att utvecklas till vassa IT-specialister. Idag är SEB en av Sveriges största arbetsgivare inom IT, vilket ger dig goda och spännande möjligheter att förverkliga dina ambitioner.

SEB erbjuder dig:
  • Ett sex månader långt talangprogram inom IT, anpassat för professionell och personlig utveckling.
  • Verkliga affärsutmaningar och projekt där du kan skapa värde och skillnad för SEB:s affär och organisation.
  • Möjligheten att skapa relationer och nätverk inom banken.
  • Efter programmets slut är målet att erbjuda dig en anställning i den roll du har blivit antagen till.
Din framtida roll och ditt team

Via SEB Tech Programme med start 2023 är det åtta team på SEB som erbjuder dig möjligheten att arbeta som Data Engineer. Som en del av ett av dessa team arbetar du med moderna lösningar inom data och bidrar till SEB:s datadrivna resa. Tillsammans med ditt team är du med och leder utvecklingen av hur SEB samlar, bearbetar, analyserar och tillgängliggör komplex data. Den tekniska miljön skiljer sig mellan teamen och exempel på tekniker som du kan komma att arbeta med är verktyg för ETL och BI, Python, Java, Scala, Apache Kafta, Spark, Hadoop eller Google Cloud.

Då vi befinner oss i ett område där kompetensutveckling är avgörande för att alltid ligga i framkant, är vi måna om att alla får möjlighet att utvecklas både kompetensmässigt och som person. Alla svar finns inte idag, utan en del av vårt dagliga arbete är att tillsammans hitta nya vägar framåt.

En framtida kollega beskriver arbetet som Data Engineer på SEB så här:

"Som Data Engineer befinner du dig i centrum för SEB:s datadrivna resa där du bidrar med innovativa lösningar på komplexa tekniska problem. Vårt arbete är strategiskt viktigt för hela banken och ger oss både bättre förståelse för våra kunder samt möjliggör datadrivna beslut."

Dina kvalifikationer

Har du passion för IT och är nyfiken på SEB? SEB Tech Programme ger dig en rivstart i din utveckling och karriär!

Vi söker dig som:
  • Har en akademisk examen inom IT eller teknik alternativt 2-årig YH-examen inom relevant område.
  • Tar examen innan programmets start eller har tagit examen inom de senaste tre åren.
  • Är flytande i engelska, i tal och skrift.
  • Det är meriterande med kunskaper inom antingen Python, Java, .NET eller SQL
Vi söker dig med ett genuint intresse för programmering och problemlösning. Hos oss bidrar ditt och vårt gemensamma arbete till hela bankens framgång och vi ser därför att du trivs med att ta ansvar för både detaljer och helheten. Du som är lösningsorienterad, tar stort ansvar och drivs av att bidra till något större kommer att trivas med oss.

Varmt välkommen till SEB!

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar SEB med Ada Digital, som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via ansökningsformuläret med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email.

Sök jobbet snarast om du är intresserad, men allra senast den 22:a januari! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.
Mer info
Kontaktperson Amanda Larsson
Email Mejla Amanda Larsson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 7 dec 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som arbetsgivare är vi övertygade om att mångfald och inkludering är avgörande för att lyckas och med rätt attityd är du välkommen till vårt team. Läs gärna mer om hur det är att jobba hos oss på https://sebgroup.com/career

Läs också gärna mer om SEB Tech Programmes upplägg och de andra lediga positionerna till starten 2023 här: https://sebgroup.com/sv/karriar/vem-ar-du/nyexaminerade-och-studenter/tech-program