Medarbetare Fund Execution till SEB i Solna

Medarbetare Fund Execution till SEB i Solna

SEB är en ledande nordeuropeisk finansiell koncern med internationellt perspektiv. Vi tillhandahåller finansiella tjänster för företag, institutioner och privatkunder.Vi är en stor organisation med många områden där medarbetare kan driva eller stödja vår kärnverksamhet. Har du ett entreprenöriellt tankesätt, passion för lärande, en naturlig samarbetsförmåga och vill vara en del av en positiv kraft i samhället? Då har du möjlighet till en lång och spännande karriär här hos oss. Vill du vara en del av SEB?
Nu har du möjligheten att få jobba med ett brett ansvarsområde, i ett team som ansvarar för fondhandel på SEB. Gruppen ansvarar för handel i både SEB:s egna och externa fonder för samtliga kundsegment inom SEB.
Vad du kommer att göra
I teamet roterar vi ansvarsområden för att få variation, utveckling och breddad kompetens. Du kommer bl a att ansvara för orderregistrering, monitorering av automatiserad fondhandel, hantering av dokumentation i samband med fondhandel samt orderbekräftelser. I arbetsuppgifterna ingår även att supportera kunder samt kollegor internt i frågor som rör fondhandel.
Vem vi letar efter
Vi söker dig som har några års erfarenhet inom fondområdet. Gissningsvis jobbar du med fonder hos en bank, distributör eller fondbolag idag. Du har akademisk examen eller motsvarande samt goda kunskaper i svenska/engelska.
Du vill jobba med fonder och har en motivation för området. För att vara lyckosam i rollen behöver du vara noggrann och ha en hög stresströskel - vi hanterar stora volymer och jobbar ofta mot korta deadlines.
Du har förmåga att "multitaska" - mycket sker parallellt och vi jobbar mot många olika kanaler. Du är framåtlutad och flexibel i ditt arbetssätt - vi ingår i triben Fund Execution och jobbar ständigt med att förbättra/automatisera/digitalisera fondhandeln.
Du vill lära nytt och kan hantera avvikelser - fondhandeln är i stor utsträckning ostandardiserad, vilket ger både variation och utmaningar. Vidare är du en resultatinriktad lagspelare som stimuleras av att arbeta i team.
För rätt person är detta en möjlighet att bygga djup kompetens om fonder i allmänhet och fondhandel i synnerhet!
På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att driva tillväxt och innovation, leverera service i världsklass till våra kunder samt skapa värde för samhället i stort. Läs mer om hur det är att jobba på SEB här; www.sebgroup.com/careerVälkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Senaste datum för ansökan är 31 juli 2022. Urval och nästa steg i rekryteringen påbörjas efter det.
Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Team Manager Camilla Billberg på telefon 070-739 14 31.

Since our start 160 years ago, SEB has been guided by a strong belief that entrepreneurial thinkers combined with innovative companies are needed to create a better world. We are here to enable them to achieve their ambitions and succeed in both good and difficult times. We are the business engine of the bank, providing the financial expertise our organizational and private customers rely on. We do so with focus on our customers' needs, commitment to quality and trust, and an entrepreneurial mindset to continually improve our services. Read more: https://sebgroup.com/
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)