Lösningsarkitekt till SEB Kort i Stockholm

Lösningsarkitekt till SEB Kort i Stockholm

Jobba med ny teknik och fatta de arkitekturella besluten för SEB Korts privatlåneområde som Lösningsarkitekt i Stockholm!

SEB Kort satsar stort på den privata lånemarknaden och letar efter dig som vill vara med och rita kartan! Vi skalar upp både team och ambition och för att uppnå våra mål rekryterar vi nu en Lösningsarkitekt. Vi har lagt grunden och söker dig som vill fortsätta bygga vidare området och utveckla dess arkitektur, påverka inriktning och roadmap. SEB Kort är ett helägt dotterbolag inom SEB-koncernen. Det gör att vi har förmånen att vara små nog att vara autonoma, medbestämmande och kundfokuserade, samtidigt som vi har de tekniska och resursmässiga musklerna att göra stor skillnad.

Om jobbet

Som en del av SEB Korts satsningar på privatlån och finansiering bygger vi en ny del av vår affär. Du som Lösningsarkitekt kommer att utgöra den strategiska pusselbiten mellan IT och affär inom team Loan, en del av bankens kanal-område. Våra lösningar är webbaserade och med flertalet integrationer mot både interna system och externa leverantörers system - vilket gör att din utmaning är att sy ihop en komplex miljö med flera rörliga delar och höga krav på säkerhet, tillgänglighet och hög prestanda. Framåt kommer vi att gå mot större satsningar i form av molnlösningar, där du kommer att vara en viktig del i utformandet av enhetens molnförflyttning.

Du kommer också att vara en del av SEB Korts arkitektur-community där du får påverka lösningar och strategier, och du jobbar i nära samarbete med kanalområdets arkitekt.

Du håller i pennan gällande design och arkitektur av de lösningar som team Loan och kringliggande utvecklingsteam realiserar. Du förmedlar dina lösningar mot utvecklare och beslutsfattare i både verksamhet och teknik, och säkerställer att de lösningar som teamen utvecklar följer verksamhetens behov och SEBs övergripande arkitekturprinciper.

Vi erbjuder dig
  • Att forma SEB Korts privatlåneområde och vara delaktig i fattandet av de stora besluten
  • Bra möjligheter för kompetensutveckling
  • Ett förmånligt och tryggt anställningserbjudande hos en arbetsgivare som värderar balans mellan arbete och allt annat viktigt i livet
Ditt team och arbetsplats

Du tillhör enheten Front, som ansvarar för SEB Korts internetlösningar. De 30 som idag jobbar här är uppdelade i tvärfunktionella team, bestående av utvecklare, Scrum Masters, POs, arkitekter, testare, kravare och Tech Leads. I arkitektcommunityt ingår ca 5 arkitekter.

I juni firade SEB fem år på vårt kontor i Solna (Arenastaden) - Sveriges största kontorsbyggnad. Utöver 4 500 arbetsplatser rymmer våra nästan 100 000 (!) kvadratmeter gym, restauranger, cykelgarage, terrass åt nästan alla väderstreck och såklart det obligatoriska pingisbordet.

Vem är du?

Du som går in i rollen som Lösningsarkitekt har en förståelse för lösningsdesign, antingen som senior utvecklare med hög involvering i dessa frågor eller som Tech Lead eller lösningsarkitekt i dagsläget. Du har erfarenhet av webbteknologier och integrationer (ex REST, MQ eller Kafka). Du talar och skriver svenska och engelska på en professionell nivå.

Din rolls uppgift är att förenkla det komplexa! Det gör att vi söker dig som är analytisk med förmåga att både konceptualisera och konkretisera. Du samarbetar med andra för att förstå alla parters perspektiv och för att se till att engagemang och samsyn råder. Du håller dig a jour med ny teknik och utökar din egen kunskap för att se till att de initiativ och resultat du driver håller i längden.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB

www.sebgroup.com/career

Intresserad?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Mikaela Ströberg
Telefon 070-7615972
Email Mejla Mikaela Ströberg
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Konsult, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 8 dec 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett brett utbud av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vi finns representerade i ett 20-tal länder runt om i världen med cirka 15 500 anställda.