Java Tech Lead till SEB Kort i Stockholm

Java Tech Lead till SEB Kort i Stockholm

Som Java Tech Lead på SEB Kort väntar en tongivande roll där du strävar efter enkla lösningar på komplexa problem.

SEB Kort Bank AB är det ledande kortföretaget i Norden. Förutom våra egna varumärken arbetar vi med välkända varumärken i flera samarbeten. Som Java Tech Lead hos oss tillhör du den gruppering som ansvarar för våra internetlösningar och tillhörande integrationer och öppna API:er. Du och ditt team ansvarar för våra främsta inloggade kundlösningar, både för webb och app.

Om jobbet

I rollen som Java Tech Lead arbetar du operativt och strategiskt med att förstå och agera på affärens behov och styra teamets utveckling åt rätt håll. Du är delaktig i beslut kring arkitektur och design samt säkerställer att de lösningar vi tillsammans utvecklar går i linje med detta. Du kommer även arbeta som en del av teamet med fullstackutveckling med Java 11 och 17, Spring och Spring Boot. I front arbetar du med Angular, JavaScript, JSP och HTML. Vi jobbar på en Openshift-plattform och använder Maven och Jenkins som byggverktyg. Framledes kommer vi utveckla en microfrontend-arkitektur där du kommer vara tongivande i utformningen.

Vi erbjuder dig:
  • Ny- och vidareutveckling av några av SEB:s viktigaste internetsystem som kräver hög säkerhet, prestanda och tillgänglighet
  • Ett team och en organisation med en "you build it, you run it"-filosofi där ditt ägandeskap inte slutar vid deploy och du får utvecklas inom DevOps
  • Att driva förändringar genom ny teknik och ansvar för både ditt och teamets arbete
  • En arbetsplats där vi är måna om balans mellan arbete och privatliv
Ditt team

Du kommer att tillhöra team Front som har ansvaret för SEB Korts internetlösningar. Gruppen består av ca 30 personer i tre utvecklingsteam med Scrum Master, arkitekter, kravanalytiker, utvecklare och testledare. Dessutom finns ett Tech-team som fokuserar på teknik och plattformsfrågor. Du tillhör Communications, en grupp på 9 personer med en öppen, stöttande och avslappnad kultur.

Vi sitter i moderna lokaler bredvid Mall of Scandinavia, Solna. Vi tillämpar en hybrid modell där vi arbetar både hemifrån och på kontoret.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med flera års erfarenhet av Java 11 eller senare, JavaScript, HTML, Spring Framework, Git samt OpenShift. Andra erfarenheter som rimmar väl med rollen är erfarenhet av Spring Boot, Angular Liberty, JMS/MQ, Maven och Jenkins, även om dessa inte är krav. Du har ett intresse för eller erfarenhet av DevOps och verktyg samt arbetssätt för att effektivisera produktions- och leveransflödet.

Som person är du drivande och bekväm med att ta egna initiativ. Du är kommunikativ och lyhörd för behov, förutsättningar och möjligheter och kan omsätta dessa till tydliga mål och en effektiv leverans.

Läs mer om hur det är att arbeta på seb

www.sebgroup.com/career

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Mikaela Ströberg
Telefon 070-7615972
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 10 aug 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett brett utbud av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vi finns representerade i ett 20-tal länder runt om i världen med cirka 15 500 anställda.